top of page

Onze Grote Tips (deel 3): Met deze witte merels maak je het verschil

Bijgewerkt op: 24 feb. 2023

Nog maar zes (!) dagen tot de Omloop. De stress bij menig wielermanagers begint stilaan toe te slaan. Roteren, manoeuvreren, transfereren,… het belooft nog een zeer spannende week te worden. In het beste geval heb je al een selectie gemaakt van de toppers en subtoppers, maar dan komt nog die ellenlange lijst van renners tussen de 2M en 4M. De Lead-Out to the rescue. Wij pikken er enkelen voor jullie uit.785 renners. Zo lang is de lijst van goedkope renners (2M-4M). De meeste wielermanagers laten dit vaak tot de laatste dagen liggen om hun wielerploeg mee op te vullen. Maar vergis u niet, een goedgekozen witte merel uit deze lijst kan zomaar het verschil maken tussen winst of verlies in de minicompetitie.


Beginnen doen we met een trio Franse renners die staan te popelen om zich dit voorjaar te smijten. De 23-jarige Matis Louvel (4M) is dol op kasseien en gaf vorig jaar zijn visitekaartje af bij de profs met winst in de Druivenkoers. Toch zullen de echte wielermanagers hem ook van andere koersen kennen. Zo werd hij vorig jaar 14e in de Omloop, 17e in de Ronde en 15e in Roubaix. Louvel (4M) wil dit jaar naar eigen zeggen nog beter doen.


Zijn landgenoot Axel Zingle (4M) komt uit de Elzas en is een echte puncher. Vorig jaar pakte hij meteen twee zeges in zijn eerste jaar bij de profs. Dit jaar krijgt Zingle toegang tot heel wat voorjaarsklassiekers. Zijn seizoensbegin doet alvast het beste verhopen. Zo pakte de 24-jarige renner van Cofidis al meerdere knappe ereplaatsen in de Spaanse openingswedstrijden en in de Ronde van Oman. Zijn planning oogt behoorlijk druk, we mogen hem dus zeker in enkele finales verwachten. Een puntenpakker pur sang lijkt ons.


Zingle werd in de vierde etappe van de Ronde van Oman nipt geklopt door Ulissi.

(Foto: Cor Vos)


De laatste van het Franse trio staat in het notitieboekje van collega Matthijs en is volgens Hannes Tahon deel van een masterplan bij Intermarché. We hebben het natuurlijk over Hugo Page (4M). Op Twitter dook er een filmpje op van de 21-jarige Fransman die zich in Griekenland klaarstoomt voor de klassiekers. In Australië liet Page al enkele mooie resultaten optekenen. Vooral zijn snelheid na een lastige koers blijkt zijn krachtigste wapen te zijn. Als we voortgaan op het seizoensbegin van Intermarché hebben we toch veel vertrouwen in hun masterplan met Hugo.

Een snelle man met inhoud die Hugo. Wel bij Bahrain-Victorious hebben ze er ook zo één rondfietsen. Hannes Tahon noemt hem een beest en mogelijks zelfs de Girmay van dit seizoen. Heel wat druk op de schouders van de 22-jarige Jonathan Milan (4M). In de Saudi Tour pakte de Italiaan zijn eerste zege van het seizoen door onder meer Groenewegen te kloppen in de sprint. Indrukwekkend, maar de Italiaan droomt van meer. Hij wil schitteren in de Vlaamse koersen en heeft een grote voorliefde voor Parijs-Roubaix. Zijn programma oogt alvast heel fraai om de nodige punten voor je wielermanager bijeen te sprokkelen.


We werpen hier graag nog een 4M’tje voor jullie op. Soren Waerenskjold (4M) is wereldkampioen tijdrijden bij de beloften en lijkt helemaal gemaakt te zijn voor de klassiekers. De 22-jarige beer van Uno-X pakte dit jaar zijn eerste zege bij de profs in de Saudi Tour en loodste enkele dagen geleden eigenhandig ploeggenoot Alexander Kristoff naar de zege in de Algarve. Met zijn snelle benen en grote motor kan de Noor in heel wat finales op de Vlaamse wegen meespelen.Een miljoentje lager springt er één naam specifiek in het oog, die van Samuel Watson (3M). De 21-jarige Brit wordt de revelatie van het seizoen volgens collega Brett en rijdt voorlopig een zeer aantrekkelijk voorjaarsprogramma. Vorig seizoen liet hij al heel wat moois zien en werd hij maar nipt geklopt door ene Mark Cavendish in de strijd om de Britse kampioenstrui. In 2023 heeft de renner van Groupama-FDJ zijn start niet gemist met onder andere een podiumplaats in de Ster van Bessèges. Hij wil zich dit jaar naar eigen zeggen tonen in het Vlaamse voorjaar en in het algemeen op zijn minst één overwinning binnenhalen, waarom niet in een semi-klassieker?


Groupama-FDJ trekt duidelijk de kaart van de jeugd. Voor het Ardense werk zou Romain Grégoire (3M) wel eens uitgespeeld kunnen worden. De 20-jarige Fransman won vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften en zou volgens kenners, net zoals Alaphillippe, vroeg in zijn carrière een podium kunnen rijden in de Ardense klassiekers. Voorlopig is het wel nog koffiedik kijken of hij überhaupt aan de start zal verschijnen.


Voor het Ardense werk kijken we naar nog twee jonkies. Thomas Gloag (3M) en Lennert van Eetvelt (3M) zijn allebei 21, neoprof en aanstormende toptalenten. Beide heren toonden hun klimbenen dit seizoensbegin al met knappe ereplaatsen. Gloag in Valencia, Van Eetvelt op Mallorca. Dat ze ooit zullen meestrijden voor winst in een Ardense klassieker, daar twijfelt niemand aan. Maar kunnen ze ook dit jaar al wat van hun talent laten zien en meestrijden in de finale?


Afhankelijk van zijn programma is ook Kevin Vauquelin (3M) het overwegen waard. De Fransman van Arkéa-Samsic boekte onlangs nog zijn eerste zege bij de profs in de Tour du Var en won er ook meteen het eindklassement. De 21-jarige renner lijkt zich te gaan richten op rittenkoersen van een week, maar vorig jaar liet hij zich toch meerdere keren opmerken in de Belgische eendagskoersen. Afwachten dus, maar met een prijskaartje van 3M, zou je wel eens een risicootje kunnen nemen.


U merkt terecht op dat we geen enkele renner van 2M tippen. De ruwe diamanten zitten allemaal in de hogere prijscategorieën, waardoor je voor 2M eigenlijk amper een goede zaak kan doen.


Toch willen we graag afsluiten met een niet te weigeren koopje. Felix Engelhardt heeft naast een prachtige achternaam ook een prachtig prijskaartje. Voor amper 1M is de 22-jarige Duitser van jou. Vergis u niet, Felix kan wel degelijk met de fiets rijden. De renner van Team Jayco AIUIa werd vorig jaar Europees kampioen bij de beloften en 6e in de Baby Giro. Bang dat hij in geen enkele koers van de wielermanager zal starten? Think again. Engelhardt staat voorlopig aan de start in Kuurne én de Strade Bianche. Nog een extra argument nodig? Ook indien hij geen enkel punt sprokkelt voor jouw team, maakt hij met zijn prijskaartje wel genoeg ruimte voor andere toppers in je team.


 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of stel je vraag aan andere Wielermanagers op ons Forum!

19.793 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page