top of page

Gehoord in Kopman: “Als je Pogacar niet neemt, moet je stiekem hopen op pech van anderen”

Bijgewerkt op: 24 feb.

To Pogi or not to Pogi? Na zijn last-minute afzegging voor de Strade Bianche, lijkt dat plots dé vraag van deze Sporza Wielermanager te worden. In onze podcast debatteerden onze Kopmannen over de opties. “Transfereren kan, maar het is heel moeilijk te zeggen wie je dan moet opofferen.”

Tadej Pogacar schrapte de Strade Bianche in zijn programma. Foto: Gruber Images


LEES OOK. Ontdek hier het (voorlopige) programma van alle renners


1. Het plan-Pogacar (kamp Tess)


Vorig jaar pakte ze uit met ‘het masterplan-Alaphilippe’, dit jaar lijkt de presentatrice van onze podcast een nieuw masterplan uitgedokterd te hebben. “In de eerste 6 van de 18 koersen gaat Pogacar nog niet deelnemen, dat is toch een op drie. Als ik daar al 11 miljoen aan moet spenderen, neemt dat meteen een grote hap uit mijn budget.”


Tess heeft zelfs al een vervanger in gedachten voor haar befaamde ‘plan-Pogacar’: “Van Baarle moet hem vervangen tot voor Milaan-Sanremo. Dan verwijder ik de Nederlander uit mijn ploegje waardoor er opnieuw 9 miljoen budget vrijkomt. Ik heb er ook voor gezorgd dat ik start met 4 miljoen overschot op mijn bankrekening. Dan heb ik dus 13 miljoen, waardoor ik Pogacar opnieuw in mijn ploeg kan brengen voor Sanremo.”


“Dus nu pak je eigenlijk Van Baarle enkel en alleen voor het openingsweekend? Hij kan ook nog punten scoren in koersen als de E3 en Dwars door Vlaanderen”, merkt Brett kritisch op. “Klopt, dat komt omdat ik geloof in de theorie van José de Cauwer in de Sporza-podcast De Tribune. Van Baarle zal in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toch moeten knechten voor Wout van Aert.”


LEES OOK. Onze Grote Tips (deel 1): De toppers (8M-12M) doorgelicht


(Lees verder onder de het plan)


LEES OOK. De voortuitblik van Karel: “Uitkijken naar Pogacar die iedereen oppeuzelt en de allereerste sprinttrein van Movistar”


2. Normaal doen (kamp Gilles & Brett)


“Het plan van Tess is toch wel gewaagd”, vindt Gilles. “Ik snap het wel, maar het is moeilijk te zeggen wie je gaat opofferen. Eigenlijk moet je dan al stiekem rekenen op een val of ziekte van een van de grote mannen om aan die 13 miljoen te geraken."


“Nu word ik al meteen geout”, verklapt Tess haar stiekeme hoop op pech van een van de toppers. “Ik heb die 4 miljoen achter de hand, dus ik heb maar een renner van 9 miljoen nodig die uitvalt. In die categorie heb ik Alaphilippe, PIdcock, Van Baarle, Van Aert en Van der Poel. Dat zijn vijf renners waar iets mee kan gebeuren voor Milaan-Sanremo. Ik wens het ze niet toe, maar het kan natuurlijk wel altijd.”


"Het is echt niet zo vanzelfsprekend dat Pogacar op het podium of in de top vijf van Milaan-Sanremo eindigt"

Bij Gilles was er tot vlak voor de opname twijfel. “Hij stond er een dertiental minuten in, maar ik kreeg het met mijn ploegje niet geregeld om hem vanaf het begin niet te nemen. Dan moet je al met een dubbele transfer gaan werken en het is heel moeilijk te zeggen wie je eruit gaat gooien voor Milaan-Sanremo."


"Ik moet wel toegeven dat ik ook nog met de gedachte speel om te gokken voor Milaan-Sanremo. Het is zo’n onvoorspelbare koers, het is echt niet zo vanzelfsprekend dat Pogacar daar op het podium of in de top vijf eindigt.”


“Hij zal toch wel mee op de Poggio zijn?”, denkt Brett. “Klopt, maar daarna kan er perfect iemand aanvallen à la Mohoric vorig jaar”, dient Gilles zijn mede-kopman van antwoord. “Of hij kan zelf aanvallen en winnen?”, tipt Brett. “Vergeet ook niet dat Milaan-Sanremo een monument is, dat zijn extra punten tegenover de andere koersen.”


LEES OOK. Gehoord in Kopman: oppermachtig Jumbo-Visma en de nieuwe Alaphilippe


 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of stel je vraag aan andere Wielermanagers op ons Forum!

4.320 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page