top of page

Onze sterren voor Milaan-Sanremo: twee topfavorieten en de overgeblevenen van het slagveld

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2022

Ongelooflijk! We hebben zowaar zeven (!) favorieten kunnen vinden die aan de start zullen verschijnen van La Primavera. Althans, dat denken we. Tegenwoordig weet je immers nooit of een of ander reclamepaneel, maagvirus of rukwind de renners van hun fiets houdt. We gaan al opgelucht ademhalen als onze favorieten zaterdagochtend hun handtekening op de startlijst zetten.


***

13-12. Geen tussenstand van een volleybalwedstrijd of een inzamelactie voor Oekraïne, maar het aantal stemmen van onze redactie voor Wout van Aert en Tadej Pogacar. De Belgische kampioen is zogezegd nog niet in topvorm, maar liet in Parijs-Nice zien dat hij zijn beste klimmersbenen heeft teruggevonden. Het voordeel van Wout van Aert is dat hij op alle mogelijke manieren kan winnen: in een massasprint, solo of in een uitgedund groepje.

In 2020 klopte Wout van Aert medevluchter Julian Alaphilippe in de sprint. (Foto: Cyclingimages)


**

Waarom Tadej Pogacar geen drie sterren van ons krijgt? Het enige nadeel is dat hij waarschijnlijk solo moet aankomen op de Via Roma. In interviews liet de Sloveen al uitschijnen dat een aanval op de Cipressa tot de mogelijkheden behoort. Als het daar niet lukt, volgt op de Poggio nog een tweede kans. Al zijn die Italiaanse puistjes toch niet zo steil en lang om echt grote gaten te kunnen slaan. Maar dat de beste coureur van het moment Milaan-Sanremo kan winnen, daar twijfelt niemand aan.


LEES OOK. ANALYSE. “Zelfs puntenkanon Pogacar heb je nog niet nodig om de Wielermanager te winnen"


Twee dagen voor de wedstrijd stond hij nog niet eens op de deelnemerslijst, maar Mads Pedersen krijgt van ons twee sterren. De ex-wereldkampioen gaf eerder aan dat hij ex-winnaar Jasper Stuyven alle kansen zou geven om zijn titel in Milaan-Sanremo te verlengen. Na het afhaken van de Leuvenaar greep Pedersen zijn kans. Met de topvorm die hij toonde in de Ster van Bessèges en Parijs-Nice, is de Deen een kandidaat-winnaar.


LEES OOK. Onze kornuit van binnenuit: “Mads Pedersen gezien in Bessèges? Die gaat echt goed zijn”


*

Tom Pidcock kampte voor de Strade Bianche met een mysterieus maagvirus. De grote vraag is of de wereldkampioen veldrijden daar al voldoende van hersteld zal zijn. In principe moet deze koers hem liggen: Pidcock is snel aan de meet en heeft een venijnige punch in de benen. Bij zijn eerste deelname in Milaan-Sanremo eindigde hij al 15de. Op zich geen super resultaat, maar de Brit was wel mee met het selecte groepje dat Jasper Stuyven net voor bleef.


Matej Mohoric kon tot dusver nog niet echt overtuigen. De renner van Bahrein-Victorious eindigde 17de in de Omloop Het Nieuwsblad en 50ste in Kuurne-Brussel-Kuurne. In de Strade Bianche was de Sloveen een van de vele slachtoffers van de krachtige windstoot die de helft van het peloton omverblies. In Milaan-Sanremo dichten we hem meer kans toe. In het recente verleden bewees Mohoric al dat de koers hem ligt. In de laatste drie edities eindigde de Sloveen achtereenvolgens vijfde, tiende en elfde.


Mathieu van der Poel verraste vriend en zijn vele Wielermanager-vijanden door plots al terug te keren in Milaan-Sanremo. Als we op zijn Strava-profiel mogen afgaan lijkt Matje dik in orde, al is een snedige uitval van Pogacar of Van Aert volgen nog een ander paar mouwen. We denken dat winnen moeilijk wordt, maar een dichte ereplaats zit er zeker in.


LEES OOK. Na de bom in Wielermanagerland: wie haal ik uit mijn ploeg voor MVDP?

Joker


Met de aanwezigheid van Mathieu van der Poel zal Jasper Philipsen niet echt als kopman worden uitgespeeld. Toch dichten we hem zeker een kans toe. De ‘Vlam van Ham’ kan namelijk profiteren van de aanwezigheid van zijn ploegmaat op wie alle ogen gericht zullen zijn. Als Philipsen de Poggio overleeft, kan hij het afmaken in de sprint. Bovendien rijdt Philipsen in principe beter bergop dan die andere spurter, Fabio Jakobsen. 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of beluister onze podcast Kopman in samenwerking met Sporza!

975 weergaven0 opmerkingen
bottom of page