top of page

ANALYSE. “Zelfs puntenkanon Pogacar heb je nog niet nodig om de Wielermanager te winnen"

Een serieuze bom in Wielermanagerland: geen Tom Pidcock in de Strade Bianche. Het podium in Siena leek al vast te liggen, maar nu zal een dark horse met de broodnodige punten gaan lopen. Genoeg voor een transfer? “De klassieke duo’s gaan altijd meer punten pakken dan Pogacar in zijn eentje”, denkt ons redactielid Brett Luijs.


Wie Pidcock in zijn team had loopt minstens 52 punten mis, althans volgens mijn voorspelling van de Strade Bianche. Ik zie immers niet in wie Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock had kunnen bedreigen voor een podiumplaats.Door het afhaken van de wereldkampioen veldrijden, lijken wielermanagers wel verzekerd van minstens 64 punten voor Alaphilippe of Pogacar. Toch is Pogacar in je ploeg transfereren nog niet aan de orde. Als je hem nog niet in je team had, verandert er niks. Pogacar gaat niet plots een pak meer punten scoren, het is enkel Pidcock die in één koers minder punten zal sprokkelen dan voorzien.


Pogacar en Pidcock in de vorige editie van de Strade Bianche. Foto: Gettysport


Om Pogacar in je team te transfereren heb je minstens twee transfers nodig: Van Aert is incontournable, Alaphilippe mikt pas op de Ardennen en Pidcock heeft nog een hele resem wedstrijden op zijn programma staan. Dat wil zeggen dat je twee renners in de categorie 7-10 miljoen zou moeten vervangen.


Die twee renners zouden samen, voor de Waalse Pijl, minder punten mogen sprokkelen dan Pogacar in zijn eentje. Op Schachmann, Fuglsang, Démare, Ackermann en Nizzolo na mogen we binnen die prijscategorie van elke renner nog minstens 80 punten verwachten.


Als ik de uitslagen van Pogacar voorspel, zou hij in zijn eentje 186 punten pakken.


Zelfs dat is niet genoeg om hem in je ploeg te nemen. Laten we het eens vergelijken met de Expected Wielermanager Points (xWP) van enkele duo’s die nu mogelijk in uw ploeg staan:


De tweede renner die je in je ploeg zou transfereren, zou 2,5 tot 4 miljoen kosten. In die prijscategorie is een top 5-notering onmogelijk te voorspellen. In het beste geval pakt die renner 30 punten. Je nieuwe transfers zouden in dat geval 216 punten opbrengen.


En de kopmanpunten van Pogacar dan? Als u niet op de verrassing speelt, zou Pogacar enkel je kopman zijn in de Strade Bianche. Stel dat hij wint, dan levert dat 25 punten extra op. Dat zou het totaal op 241 punten brengen. Zelfs dat lijkt volgens mijn Expected Wielermanager Points (xWP) niet genoeg om het aantal punten van de duo’s te evenaren.


Mijn boodschap is duidelijk: bewaar je transfer voor later. Puntenkanon Tadej Pogacar heb je voorlopig nog niet nodig om de Sporza Wielermanager te winnen.

 

Niet overtuigd en plan je toch een transfer? Bekijk dan nog eens onze tips.

2.282 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page