top of page

Kopman

In samenwerking met Sporza lanceren we Kopman, een podcast die focust op Sporza Wielermanager. Niemand minder dan Tess Elst (Sporza), Gilles Liesenborghs en Brett Luijs (De Lead-Out) geven je de nodige tips & tricks en verwelkomen ook telkens een bekende gast.

06 Wielermanager 2022

Gast: Karl Vannieuwkerke

S4E1 Wielermanager 2023

Gast: Hannes Tahon

Alle begin is moeilijk, daarom al wat tips voor je wielermanagerploeg dit voorjaar. We onthullen de prijskaartjes van de renners en gaan al meteen op zoek naar enkele verrassende keuzes.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S3E5 Tourmanager 2022

Gast: Thomas Huyghe

Het doek over de Tourmanager is gevallen. Tess en de specialisten van De Lead-Out blikken terug. We onthullen de ultieme verliezer van de podcast en kijken waar de grote Kopman-ploeg is gestrand. Verder verklaart Thomas Huyghe zijn liefde aan Oliver Naessen (of was het Olivier Naessens?). En we vragen naar het succesrecept van  de ultieme winnaar.

S3E4 Tourmanager 2022

Gast: Jan Vertonghen

De laatste troeven worden op tafel gegooid in de Sporza Tourmanager. Wie kan zich al opmaken voor de Ronde Van Vlaanderen op een stadsfiets? Op welke manier reanimeren onze gasten hun gemeenschappelijke Kopman-ploeg? Wat is het laatste transferadvies van onze specialisten? En is recordinternational Jan Vertonghen een even goede wielermanager als voetballer?

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S3E3 Tourmanager 2022

Gast: Edward Theuns

De Tour is bijna halfweg, maar Parijs is nog ver. Alles is nog speelbaar. Wat is het transferadvies van onze "kenners"? Hoe brengen ze het er zelf vanaf? Wie deed de domste transfer? En welke tegenprestatie moet de verliezer op het einde van de tour nu eigenlijk verrichten?

S3E2 Tourmanager 2022

Gast: Rune Herregodts

De Tour komt eraan. Welke renners zijn "must haves" in je ploeg en welke transferpolitiek pas je toe? De covidtheorie is voor de prullenmand, maar is er toch een nieuw masterplan? En wie moet er een tattoo van Laurenz Rex laten zetten?

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S3E1 Tourmanager 2022

Gast: Hannes Tahon

De Tour is in aantocht, puzzelen maar! Welke renners zijn te duur/te goedkoop? We leggen de man achter de rennerswaardes op de rooster. En ook: hoeveel Fransmannen zet ik in mijn ploeg en wat is er aan de hand met de broers Paret-Peintre? De specialisten van De Lead-Out geven weer tekst en uitleg.

S2E6 Wielermanager 2022

Gast: winnaar Tom Hulstaert

Het is weer voorbij dat wielervoorjaar, en dus ook de Sporza Wielermanager! Tijd voor het zwarte gat. Maar eerst beoordelen we onszelf. Welke tips pakten goed uit en van welke theorieën hebben we intussen spijt?

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S2E5 Wielermanager 2022

Gast: Jens Debusschere

De Ardennen komen eraan, tijd voor transfers! Maar hebben we er nog wel over na dit knotsgekke voorjaar? En wat met Wout van Aert? Van Aert houden of verkopen, dat lijkt de enige vraag die wielermanagers dezer dagen nog moeten oplossen.

S2E4 Wielermanager 2022

Gast: Henri Vandenabeele

Vroeger dan verwacht zijn we terug met een aflevering, want het is een knotsgek wielervoorjaar. Ziekte in het peloton, renners die sneller terugkeren dan verwacht, menig wielermanager zit met de handen in het haar en nu komen de beslissende weken eraan. Een masterplan komt er niet meer aan te pas, enkel nog noodplannen.

Ook gast Herni Vandenabeele, die zijn ploeg komt voorstellen, voerde al zo'n noodplan uit. Daarnaast heeft de 21-jarige klimmer van Team DSM nog een gouden tip voor de Ronde van Vlaanderen.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S2E3 Wielermanager 2022

Gast: Dries De Bondt

Sporza wielermanager is intussen vier speeldagen ver en dus is het tijd om een eerste keer de balans op te maken. Welke renners hebben punten opgeleverd en wie had je toch beter op zijn rollen laten zitten?

Ook Dries De Bondt komt zijn ploeg voorstellen. Hij is tot nu toe wat teleurgesteld maar verwacht veel van dark horse Vito Braet.

S2E2 Wielermanager 2022

Gast: Karl Vannieuwkerke

Met het openingsweekend voor de deur is het hoog tijd om knopen door te hakken. In deze nieuwe aflevering geven onze kopmannen nog een aantal laatste tips om je ultieme wielermanagerteam samen te stellen. Zo doen ze het nieuwe concept van "expected wielermanager-punten" uit te doeken en gooien ze nog een paar interessante namen op tafel. Ook roepen ze de hulp in van Karl Vannieuwkerke - parttime wielercommentator, parttime wandelende encyclopedie -, die zijn ploeg komt voorstellen. Luister de nieuwe aflevering hier.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S2E1 Wielermanager 2022

Gast: Bas Tietema

Daar is em! Daar is em! De eerste aflevering van Kopman dit jaar staat weer online. In deze podcast discussiëren Sporza en De Lead-Out over de samenstelling van het best mogelijke team op de Sporza Wielermanager.

 

Terwijl Sonny Colbrelli-fan Tess Elst haar favoriete renner voorlopig moet thuislaten, breekt Brett Luijs een lans voor Filippo Ganna en denkt Gilles Liesenborghs dé parel van 2,5 miljoen gevonden te hebben. Special guest Bas Tietema doet ons al helemaal twijfelen met zijn enthousiasme over de bloedvorm en het talent van een verrassende ploegmaat.

S1E4 Tourmanager 2021

Gast: Tess Elst

Drie weken lang werden de zenuwen van de Sporza Tourmanagers op de proef gesteld, maar nu is het doek over de competitie gevallen. Welke renners waren top en welke flop? Wie pakte verrassend veel punten en wie zorgde vooral voor ergernis? In de slotaflevering van onze podcast Kopman maken de specialisten van De Lead-Out de eindbalans op.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S1E3 Tourmanager 2021

Gast: Jonas Rickaert

In de derde aflevering blijkt dat er in de vorige afleveringen van Kopman vooral heel veel leugens verteld zijn. Andere conclusies: keuzestress doet rare dingen met zowat elke Tourmanager en zonder Mathieu van der Poel ben je nu al op achtervolgen aangewezen.

 

Daarnaast bellen we met Jonas Rickaert en Yves Lampaert, beiden zelf fervente Tourmanager-spelers. Rickaert verklapt wie straks de sprints mag rijden bij Alpecin-Fenix en Lampaert is ervan overtuigd dat hij niet diegene zal zijn die na de Tour op taart moet trakteren.

S1E2 Tourmanager 2021

Gast: Lennart Driesen

Presentator Tom Vandenbulcke ontvangt opnieuw Brett Luijs en Matthijs Scheelen in de studio. De hulplijnen zijn nu Tim Declercq van Deceuninck-Quick Step en Lennart "De Mol" Driesen.

Na de eerste verkenningsronde wordt het nu menens: wie haalt de selectie van 16 renners en wie niet? Is Mathieu van der Poel het voornaamste slachtoffer wanneer er knopen doorgehakt worden?Welke goedkope renners zijn de moeite waard om te selecteren?

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

S1E1 Tourmanager 2021

Gast: Laurens De Plus

Iedereen kan hulp gebruiken om een ploeg voor de Sporza Tourmanager samen te stellen. Of de podcast een antwoord heeft op je vragen, dat laten we in het midden, maar dit komt alvast aan bod in de eerste aflevering, een soort van verkenningsronde:

Welke renners zijn duur en wie zijn de koopjes? Een ploeg met Pogacar, Roglic, Alaphilippe, Van Aert en Van der Poel, kan dat? Welke must-have wordt nu al getipt?

Met Laurens De Plus van Ineos-Grenadiers bellen we over zijn ploeg voor de Tour.

bottom of page