Kopman

In samenwerking met Sporza lanceren we Kopman, een podcast die focust op Sporza Wielermanager. Niemand minder dan Tess Elst (Sporza), Gilles Liesenborghs en Brett Luijs (De Lead-Out) geven je de nodige tips & tricks en verwelkomen ook telkens een bekende gast.

06 Wielermanager 2022

Gast: Karl Vannieuwkerke

10 Wielermanager 2022

Gast: winnaar Tom Hulstaert

Het is weer voorbij dat wielervoorjaar, en dus ook de Sporza Wielermanager! Tijd voor het zwarte gat. Maar eerst beoordelen we onszelf. Welke tips pakten goed uit en van welke theorieën hebben we intussen spijt?

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

09 Wielermanager 2022

Gast: Jens Debusschere

De Ardennen komen eraan, tijd voor transfers! Maar hebben we er nog wel over na dit knotsgekke voorjaar? En wat met Wout van Aert? Van Aert houden of verkopen, dat lijkt de enige vraag die wielermanagers dezer dagen nog moeten oplossen.

08 Wielermanager 2022

Gast: Henri Vandenabeele

Vroeger dan verwacht zijn we terug met een aflevering, want het is een knotsgek wielervoorjaar. Ziekte in het peloton, renners die sneller terugkeren dan verwacht, menig wielermanager zit met de handen in het haar en nu komen de beslissende weken eraan. Een masterplan komt er niet meer aan te pas, enkel nog noodplannen.

Ook gast Herni Vandenabeele, die zijn ploeg komt voorstellen, voerde al zo'n noodplan uit. Daarnaast heeft de 21-jarige klimmer van Team DSM nog een gouden tip voor de Ronde van Vlaanderen.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

07 Wielermanager 2022

Gast: Dries De Bondt

Sporza wielermanager is intussen vier speeldagen ver en dus is het tijd om een eerste keer de balans op te maken. Welke renners hebben punten opgeleverd en wie had je toch beter op zijn rollen laten zitten?

Ook Dries De Bondt komt zijn ploeg voorstellen. Hij is tot nu toe wat teleurgesteld maar verwacht veel van dark horse Vito Braet.

06 Wielermanager 2022

Gast: Karl Vannieuwkerke

Met het openingsweekend voor de deur is het hoog tijd om knopen door te hakken. In deze nieuwe aflevering geven onze kopmannen nog een aantal laatste tips om je ultieme wielermanagerteam samen te stellen. Zo doen ze het nieuwe concept van "expected wielermanager-punten" uit te doeken en gooien ze nog een paar interessante namen op tafel. Ook roepen ze de hulp in van Karl Vannieuwkerke - parttime wielercommentator, parttime wandelende encyclopedie -, die zijn ploeg komt voorstellen. Luister de nieuwe aflevering hier.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

05 Wielermanager 2022

Gast: Bas Tietema

Daar is em! Daar is em! De eerste aflevering van Kopman dit jaar staat weer online. In deze podcast discussiëren Sporza en De Lead-Out over de samenstelling van het best mogelijke team op de Sporza Wielermanager.

 

Terwijl Sonny Colbrelli-fan Tess Elst haar favoriete renner voorlopig moet thuislaten, breekt Brett Luijs een lans voor Filippo Ganna en denkt Gilles Liesenborghs dé parel van 2,5 miljoen gevonden te hebben. Special guest Bas Tietema doet ons al helemaal twijfelen met zijn enthousiasme over de bloedvorm en het talent van een verrassende ploegmaat.

04 Tourmanager 2021

Gast: Tess Elst

Drie weken lang werden de zenuwen van de Sporza Tourmanagers op de proef gesteld, maar nu is het doek over de competitie gevallen. Welke renners waren top en welke flop? Wie pakte verrassend veel punten en wie zorgde vooral voor ergernis? In de slotaflevering van onze podcast Kopman maken de specialisten van De Lead-Out de eindbalans op.

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

03 Tourmanager 2021

Gast: Jonas Rickaert

In de derde aflevering blijkt dat er in de vorige afleveringen van Kopman vooral heel veel leugens verteld zijn. Andere conclusies: keuzestress doet rare dingen met zowat elke Tourmanager en zonder Mathieu van der Poel ben je nu al op achtervolgen aangewezen.

 

Daarnaast bellen we met Jonas Rickaert en Yves Lampaert, beiden zelf fervente Tourmanager-spelers. Rickaert verklapt wie straks de sprints mag rijden bij Alpecin-Fenix en Lampaert is ervan overtuigd dat hij niet diegene zal zijn die na de Tour op taart moet trakteren.

02 Tourmanager 2021

Gast: Lennart Driesen

Presentator Tom Vandenbulcke ontvangt opnieuw Brett Luijs en Matthijs Scheelen in de studio. De hulplijnen zijn nu Tim Declercq van Deceuninck-Quick Step en Lennart "De Mol" Driesen.

Na de eerste verkenningsronde wordt het nu menens: wie haalt de selectie van 16 renners en wie niet? Is Mathieu van der Poel het voornaamste slachtoffer wanneer er knopen doorgehakt worden?Welke goedkope renners zijn de moeite waard om te selecteren?

Kopman_logo2.jpg
Kopman_logo2.jpg

01 Tourmanager 2021

Gast: Laurens De Plus

Iedereen kan hulp gebruiken om een ploeg voor de Sporza Tourmanager samen te stellen. Of de podcast een antwoord heeft op je vragen, dat laten we in het midden, maar dit komt alvast aan bod in de eerste aflevering, een soort van verkenningsronde:

Welke renners zijn duur en wie zijn de koopjes? Een ploeg met Pogacar, Roglic, Alaphilippe, Van Aert en Van der Poel, kan dat? Welke must-have wordt nu al getipt?

Met Laurens De Plus van Ineos-Grenadiers bellen we over zijn ploeg voor de Tour.