top of page

Tussentijdse balans: Pogacar en Cavendish outstanding

De laatste rechte lijn richting de Parijse Champs-Élysées is ingezet. De renners moeten enkel de loodzware Pyreneeën nog overwinnen voordat Pogacar en zijn UAE-ploegmakkers de streep mogen overschrijden met een glaasje Franse champagne in de hand. Ook in de Sporza Tourmanager raken de kandidaat-eindwinnaars stilaan bekend. Tijd om nog eens een balans op te maken van de eerste twee weken in deze Tour.


Puntenpakkers - Tadej Pogacar en Mark Cavendish


"Ik geloof niet in sprookjes", zei onze medewerker Brett Luijs in de tweede aflevering van onze podcast Kopman. Inmiddels is het duidelijk dat sprookjes bestaan. Mark Cavendish verzamelde dankzij zijn vier sprintoverwinningen al 537 punten in de Sporza Tourmanager. Waanzinnig veel voor een sprinter van amper 6 miljoen.


Waanzinnig veel, dat is ook de voorsprong van Tadej Pogacar in het klassement én in de Sporza Tourmanager. Zijn dichtste achtervolger van de klassementsrenners is de Deen Jonas Vingegaard op een elfde plaats. Het verschil tussen beide heren bedraagt maar liefst 417 (!) punten.

Transfers IN: Richard Carapaz


'Wie kan er Pogacar nog het vuur aan de schenen leggen?', vroeg menig Tourmanager zich af. Velen kwamen uit bij Richard Carapaz. De fanclub van de Ecuadoriaanse Ineos-renner breidde uit met 11 000 supporters. Op plaats twee vinden we Jonas Vingegaard. Dat de Jumbo Visma-renner een supertalent is, was voor onze kenners natuurlijk geen verrassing. Maar dat de jonge Deen nu zelfs podiumkandidaat is had voor aanvang van deze Tour niemand verwacht. Zijn transferprijs van 7 miljoen wist meer dan 7 000 Tourmanagers te overtuigen.

Transfers UIT: de opgegevenen


Maar liefst 21,20 % van de renners - meer dan 1 op 5 - die twee weken geleden aan de start stonden in Brest heeft het Tourcircus intussen alweer verlaten. De opgaves hebben een enorme impact op de transfercarrousel gehad. De opgaves van Primoz Roglic, Caleb Ewan, Mathieu van der Poel en Tim Merlier leidden ongetwijfeld tot gevloek, gebeden en gesneuvelde glazen. Allemaal werden ze zonder pardon uit het team gebonjourd, in de hoop een beter alternatief te strikken. Of dat gelukt is? Dat komen we in Parijs te weten...en dat is niet meer zo ver.

 

Volg jij onze sociale media al? Volg, like, share en retweet op Facebook, Twitter en Instagram!

649 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page