top of page

Exit Ewan, wat nu?

Daar lag ie dan tegen het tarmac, jouw kopman. Caleb Ewan moet de Tour vroegtijdig verlaten. De Lead-Out belegde een spoedvergadering om de knoop door te hakken over een eventuele transfer. We wikten en wogen de mogelijke opties tegen elkaar af.


Een beeld dat geen enkele Tourmanager graag ziet, je kopman die tegen het asfalt smakt. Foto: Cor Vos


Onze Lead-Out-ploeg heeft een dramatische driedaagse achter de rug. Niet alleen Mathieu van der Poel in het geel maar ook de opgaves van Jack Haig en Caleb Ewan laten ons al meteen achter de feiten aanlopen. Over Jack Haig waren we het eens, iemand van 5M transfereren heeft op dit moment geen enkele zin. Een transfer van Caleb Ewan daarentegen kan wel positief uitdraaien.


De meningen op onze redactie waren verdeeld. Sommigen pleiten voor een transfer, anderen wachten liever nog af. De grote vraag is: wie breng je dan in je ploeg? Tim Merlier (9M) kwam vandaag dan wel flierefluitend maar de voormalige Belgische kampioen ging in het weekend ook tegen de grond. Bovendien heeft hij de Giro al in de benen die te zwaar bleek. Wie zegt er trouwens dat ze bij Alpecin-Fenix niet van kopman wisselen? Jasper Philipsen (7M) eindigde vandaag dan wel in het kielzog van zijn ploegmaat, toch plaatsen we nog vraagtekens bij hem. Zijn knie lijkt dan wel hersteld maar intrinsiek is de Vlam van Ham niet de snelste van het pak. Beiden heren gaan bovendien punten van elkaar afnemen.Over Arnaud Démare (9M) en Mark Cavendish (7M) kunnen we kort zijn, ze konden hun sprinterskunsten niet etaleren door valpartijen. We hebben dan ook geen idee over hun mogelijkheden in de komende etappes. Peter Sagan (9M) is normaal een zekerheid in de spurts maar het is afwachten of hij ongeschonden uit de slag komt. Rest ons qua topsprinters enkel nog Sonny Colbrelli (8M). De Italiaanse kampioen is de man in vorm bij uitstek, maar zijn laatste podiumplaats in een grote ronde is al geleden van 2018. Op dit moment is er geen enkele sprinter die er bovenuit steekt.


We horen u al komen: “En een klassementsman, is dat geen optie?”. Onze redactie is het erover eens dat het nog te vroeg is om nu al een klassementsman in je ploeg te brengen. Het is koffiedik kijken wie over een dikke twee weken de bergen goed zal verteren. Nagenoeg allemaal maakten ze al kennis met het asfalt of de nabijgelegen graskant. De top tien van het algemene klassement bestaat uit de renners met de minste bulten en builen, niet uit de beste tien renners in deze Ronde van Frankrijk.

U merkt het, we zitten in de twijfelfase. Aan u om het risico op een transfer al dan niet te nemen. Draait het goed uit? Dan doet u ongetwijfeld een fantastische zaak in het klassement. Maakt u een foute transfer? Vergeet die overwinning in uw felbegeerde minicompetitie dan maar. Wacht u nog om te transfereren? Laat ons hopen dat u niet té lang wacht. In deze Tour zijn we van niks meer zeker. Op een ding na: Parijs is nog ver.

 

Geef jij beter advies dan ons? Laat in de reacties of op ons forum weten wat jou transferadvies is!

1.176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page