top of page

Lennart ‘De Mol’ Driesen schendt de wielermanagergeboden

Lennart Driesen (26) is niet alleen de mol in het recentste seizoen van de gelijknamige serie, hij is ook een begenadigd wielermanager. Ook voor deze editie van de Tourmanager heeft hij een team samengesteld, genoemd naar zijn eigen bijnaam ‘Paco’. We plukten hem in de tweede aflevering van onze podcast ‘Kopman’ even weg uit een zomerbar om zijn keuzes te laten toelichten. Nu maar hopen dat hij ons niet om de tuin leidt.


De bijzonder enthousiaste Lennart valt meteen met de deur in huis: “Ik heb in mijn ogen de twee grootste favorieten genomen: Roglic en Pogacar. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand een Tourploeg maakt zonder Pogacar. Ook al heeft hij in de eerste bergrit een slechte dag, dan ben ik er nog zeker van dat hij in de tweede of derde week nog één of twee ritten wint. Desnoods kan hij ook de bolletjes- en de witte trui nog winnen.”


“Ik heb ook gekozen voor Mark Cavendish. Hij is wat ouder aan het worden, maar de Tour en Cavendish hebben een rijkelijk verleden met elkaar.” Lennart voert met plezier de druk bij Cavendish op: “Hij kan het record van Eddy Merckx breken. Ik geloof echt in Cavendish, ik verwacht hem op de eerste rijen in de sprintetappes.”
België boven


Het vierde gebod van een Tourmanager is duidelijk: chauvinisme is een slechte raadgever. Bij het spelen van de EK-manager kwam Lennart daar zelf ook al achter – in de minicompetitie met zijn vrienden bengelt hij onderaan de rangschikking. Lennart geeft zelf toe dat hij zich opnieuw laat leiden door zijn emoties, een echte ketter. Hij selecteerde maar liefst zeven Belgen. “Ik heb Tim Merlier bewust gekozen. In een sprint één tegen één zullen er niet veel van hem winnen. Voor de volgende sprinter ben ik in hetzelfde team gebleven en heb ik Jasper Philipsen gekozen. In een zuivere sprint zal Philipsen de sprint wel aantrekken voor Merlier, maar dan kan hij nog top vijf of top tien rijden.”


“Ik kon uiteraard ook niet om Wout Van Aert heen. Hij was vorig jaar uitmuntend in elke koers die hij reed. De eerste rit is op zijn lijf geschreven en hij is zo allround dat hij overal kan meedoen, bijvoorbeeld ook voor de groene trui”, licht Lennart toe.


De Kempenaar kiest ook nog voor een verrassende buitenlander: Richie Porte. “Hij heeft in het verleden altijd een tikkeltje pech gehad, maar hij is een hele goede coureur waar we nog van gaan verschieten. Mijn gevoel zei dat ik hem moest nemen. Negen miljoen is veel, het was ne nipte, maar ik had het er wel voor over.”


Hollanders zijn de mol


Om de ploeg compleet te maken ging Lennart opnieuw niet voorbij onze landgrenzen. “Ik koos nog voor een aantal Belgen waar ik grote fan van ben. In de eerste plaats Thomas De Gendt: die kan je nooit afschrijven. Hij tovert altijd wel iets uit zijn sloefen waar de halve wereld niet goed van is. En hij kan misschien ook nog voor de bergtrui gaan. Mijn tweede persoonlijke keuze is Jan Bakelants. Dat is misschien niet de meest tactische keuze, maar ik heb hem er toch maar bijgepakt omdat ik veel sympathie voor hem heb.” Over de laatste Belg, Victor Campenaerts, is Lennart optimistischer: “Als hij met een vroege vlucht mee is en hij slaagt erin om weg te geraken, dan haal je hem niet zo gemakkelijk terug. Ik denk dat hij zichzelf zeker zal tonen.”


Op de vraag wie “de mol” in het peloton is, wie we dus absoluut niet in het team moeten nemen, is Lennart ad rem: “Alle Hollanders!” Gelukkig blijkt het om een mopje te gaan. Al heeft hij opvallend genoeg geen Van der Poel in zijn team staan…


Beluister het interview met Lennart vanaf 10'43".

 

De deadline nadert... Staat jouw team al op punt? Schrijf je dan zeker in voor onze minicompetitie (klik hier) en maak kans op unieke prijzen!


1.677 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page