top of page

Willen we Wout weg? Dit is het oordeel van onze redactie

Wat een (k)loterij is het toch dit seizoen. Wie dit jaar de Sporza Wielermanager wint, kan best meteen een kaartje voor de Lotto kopen of met al zijn hebben en houden richting het casino huppelen. Dame Fortuna staat aan jouw kant, niet aan die van Wout van Aert. De populairste renner in de Sporza Wielermanager moet forfait geven voor Vlaanderens Mooiste. Voldoende om hem uit je ploeg te transfereren? Wij vroegen het oordeel van onze redactie.Karel Naulaers: Volgens mij is de volgende stap simpel. Heb je Mathieu Van der Poel nog niet? Dan is dit het ideale moment om hem te halen. Ik heb nog een half miljoentje over, dus ik hoef geen andere transfer op te offeren.


Heb je zowel Van der Poel als Pogacar al in je ploeg staan? Spaar die transfer dan voor de Ardennen en hou volgende week de Ronde van het Baskenland in het oog. Je weet nooit in welk roulettevakje het coronaballetje volgende week valt. Elke transfer die je nu kan sparen, kan een gouden move zijn voor later.


"Elke transfer die je nu kan sparen, kan een gouden move zijn voor later" - Karel Naulaers

Pierre Hulpiau: Ik zie twee opties: Als je Mathieu van der Poel nog niet hebt, dan zou ik hem transfereren in de plaats van Wout van Aert. Ze hebben voorlopig hetzelfde programma, maar met deze vorm zal Van der Poel daar waarschijnlijk meer punten opleveren.


Als je de Nederlander al hebt, zit je in een luxepositie. Je kan dan best even afwachten en kijken of Van Aert nog aan de start zal verschijnen in de Amstel Gold Race of Parijs-Roubaix. Als dat niet zo is, heb je geld genoeg voor een topper in de Ardennen.


Dan denk ik bijvoorbeeld aan wereldkampioen Julian Alaphilippe. Al kan je hem natuurlijk ook meteen inruilen zodat je een extra topper aan hebt die meedoet voor winst in de Ronde, Amstel en Roubaix.Wout van Aert en Christophe Laporte in de E3 Saxobank Classic. (Foto: Cor Vos)


Brett Luijs: Het voorjaar van Wout van Aert is voorbij. Ik geloof nooit dat de Belgische kampioen de Amstel Gold Race of Parijs-Roubaix zal winnen na zijn ziekte. Toch betekent dat niet dat je hem meteen uit je ploeg moet gooien.


Voor de komende koersen zijn Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en Tom Pidcock absolute zekerheden die in je ploeg moeten. Heb je ze nog niet? Haal ze dan in de plaats van Van Aert.


Heb je ze wel al? Doe dan gewoon lekker niks. Kijk naar de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van het Baskenland om je transfer te maken met het oog op de Ardense klassiekers.


"Van der Poel, Pogacar en Pidcock moeten nu in je ploeg staan. Heb je ze al? Wacht dan af" - Brett Luijs

Gilles Liesenborghs: De afzegging van Van Aert was toch even een schok. Maar ik moet bekennen dat ik die schok al bij al vrij gemakkelijk heb verteerd. Uiteraard had ik hem graag zien winnen in Oudenaarde, maar zijn afwezigheid heeft ook enkele positieve neveneffecten.


Nu Jumbo de boel minder zal controleren, gaat de koers van zondag er waarschijnlijk enkel opener en onvoorspelbaarder op worden. Bovendien wordt het meteen een gouden kans voor mijn chouchou Christophe Laporte. Ik kijk ernaar uit!


Wat de transferstrategie betreft, sluit ik me aan bij mijn collega’s: als je Van der Poel of Pogacar nog niet hebt, kan je ze nu meteen halen. Heb je ze wel al allebei, wacht dan nog even tot vlak voor de Amstel Gold Race. Dan zullen we meer info hebben over de gezondheid van Wout van Aert.


Een iconisch beeld dat we dit jaar niet zullen zien in de Ronde. (Foto: Jered Gruber)


Matthijs Scheelen: Zou ik Wout Van Aert in mijn ploeg houden of Thomas Pidcock terughalen? Die vraag heeft me vannacht lang wakker gehouden. Ik denk dat ik op veilig ga spelen en Van Aert gewoon in mijn ploeg houden voor de Amstel en Roubaix.


Zijn hoogvorm kan niet helemaal weg zijn na ziekte. Het komt er nu op aan te herstellen en op die manier fris aan de start te komen de volgende weken. Hopelijk beklaag ik mijn keuze niet...

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of beluister onze podcast Kopman in samenwerking met Sporza!

2.163 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page