top of page

Wat Sporza Wielermanager kan leren van de concurrentie

Bijgewerkt op: 5 jun. 2021

Sporza Wielermanager is natuurlijk de Lionel Messi onder de fantasy games, maar zelfs Messi is niet perfect. En dus maakten we van de Giro-gelegenheid gebruik om eens een kijkje te gaan nemen bij de concurrenten. Fan Arena en Sporza, lezen jullie even mee? Dankzij deze tips maken we van Sporza Wielermanager de GOAT!Tip 1: Maak een app!


Als je je team samenstelt, is het essentieel om zoveel mogelijk het overzicht te behouden. Daarom gebruik je best altijd een pc voor het initiële sleutelwerk. Maar iedereen kent het wel: de deadline nadert, en plots slaat het noodlot toe: je kopman is ’s nachts ziek geworden en jij zit nog aan de ontbijttafel bij je one-night-stand. De batterij van je gsm is bijna plat en je moet snel een vervanger aanduiden. Dan is het allesbehalve handig als je nog op een klein schermpje naar de site moet surfen via een browser. Een gebruiksvriendelijke app is absoluut geen overbodige luxe. Scorito is wel al zover.


Tip 2: Toon vanaf de start van het spel meteen alle ploegselecties, inclusief de buszitters!


Het is quasi onmogelijk om selecties te vergelijken op de huidige Sporza Wielermanager. Je kan bij elke speeldag wel de opgestelde renners van je concurrenten bekijken, maar je ziet niet welke renners ze nog achter de hand houden voor de andere parcourstypes. Je kan dat “extra spannend” noemen, maar fantasy game-nerds die we zijn, willen we toch graag zoveel mogelijk informatie krijgen. Kan de ploeg van vriend X mij nog inhalen? Met welke transfer kan ik het verschil maken? Allemaal vragen die nu onbeantwoord blijven.


Tip 3: Maak de kopman belangrijker!


Op Sporza Wielermanager krijgt je kopman enkel extra punten als hij in de top vijf eindigt. Als jouw kopman zesde wordt in de rituitslag, heb je er dus niets aan gehad. Dat is spijtig. Bovendien zijn de mogelijke extra punten redelijk beperkt. Ons voorstel: vermenigvuldig de punten van de kopman met een bepaalde coëfficiënt. Scorito doet de kopmanpunten x 2. Dat is misschien wat te veel van het goede, x 1,5 lijkt ons een goede middenweg.


Tip 4: Voeg extra statistieken toe!


Pronostiekfans zijn statistiekfans. Zowel statistieken van renners, als statistieken van spelers kunnen interessant zijn. Hoeveel punten scoorde een renner vorig jaar? Wat is zijn palmares? Reed hij dit seizoen al een platte prijs? Zulke info kan je helpen om keuzes te maken. Ook het palmares van de wielermanager kan worden toegevoegd. Al is dat voor bepaalde spelers misschien iets te confronterend…


Tip 5: Beloon de knechten van alle truiendragers!


Tegenwoordig wordt jaarlijks de Kristallen Zweetdruppel uitgereikt aan de beste helper van het seizoen, maar superknechten worden op Sporza Wielermanager nog steeds karig beloond. Alleen ploegmakkers van de etappewinnaar of van de leider in het algemene klassement verdienen punten. Dat is niet meer van deze tijd! Ook jongens in de schaduw verdienen loon naar werken. Vijf punten voor de knechten van de leider en van de etappewinnaar, en drie punten voor de knechten van de andere truien lijkt ons een schappelijk voorstel.


Tip 6: Verbeter de zoekfunctie!


De lijst met renners van 2,5 miljoen is eindeloos – bij de klassiekers nog meer dan bij de Tour. 84 tabbladen doorzoeken, je geraakt er al snel moedeloos van. Daarom zou het handig zijn als er enkele extra filtercategorieën worden toegevoegd. De renners indelen op basis van hun kwaliteiten bijvoorbeeld. Als je dan nog op zoek bent naar een derderangssprinter van 2,5 miljoen, kan je gewoon even “sprinter” en “2,5 miljoen” aankruisen. Dan kom je veel sneller bij Sasha Weemaes uit dan wanneer je helemaal tot het 77e tabblad zou moeten doorklikken.

 

Kan jij ook niet wachten op de Sporza Tourmanager? Hou onze sociale mediakanalen dan zeker in de gaten de komende weken: Facebook, Twitter en Instagram!1.525 weergaven0 opmerkingen
bottom of page