top of page

Veel klimmers en weinig sprinters: deze ploegen wonnen de voorbije jaren

We dromen allemaal wel eens van de ultieme glorie: eindwinst in de Sporza Wielermanager. Om dit jaar wél de juiste keuzes te maken, nemen we de winnaars van de voorbije jaren nog eens onder de loep. Dit zijn onze drie conclusies.


LEES OOK. Dit zijn onze tips voor de klassementsmannen


1. Durf keuzes maken

Leroy Van Goethem (Giro 2023) koos niet voor Aleksandr Vlasov, Zowé Sobreron (Tour 2022) liet Primoz Roglic thuis en Thomas De Backer (Tour 2021) nam Mathieu van der Poel niet op in zijn team. De drie ex-winnaars durfden het dus allemaal aan om harde keuzes te maken en grote namen thuis te laten.


2. Neem veel klassementsmannen

Net zoals onze ideale verdeling, toont ook het verleden aan dat veel klassementsmannen cruciaal zijn in een goede ploeg. Leroy Van Goethem (Giro 2023) had er elf in zijn ploeg, Zowé Sobreron (Tour 2022) eindigde met negen klassementsrenners en Thomas De Backer (Tour 2021) stond in Parijs met zeven renners uit de eerste regionen van het klassement.


3. Weinig sprinters

Twee, een en drie sprinters. Meer dan drie snelle mannen hadden de ex-winnaars dus niet in hun ploeg staan op het einde van de grote ronde. Verrassend, want vaak beschikten die sprinters nog niet eens over het snelste stel benen van het pak.


LEES OOK. Rood licht: deze renners neem je beter niet in je ploeg


Sporza Giromanager 2023:

Winnaar: Leroy Van Goethem


Sporza Tourmanager 2022:

Winnaar: Zowé Sobreron


Sporza Tourmanager 2021:

Winaar: Thomas De Backer

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of stel je vraag aan andere Wielermanagers op ons Forum!

9.089 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page