top of page

Vandenbulcke over de rennerswaardes: “Degene die dit heeft samengesteld, is een sadist”

Bijgewerkt op: 20 jun. 2021

In onze gloednieuwe podcast Kopman bespreken Tom Vandenbulcke, Matthijs Scheelen en Brett Luijs een aantal tips voor de Sporza Tourmanager. Na een eerste blik op de rennerswaardes lijkt het een verdomd moeilijke puzzel te worden.

Er viel Tom Vandenbulcke meteen iets op toen hij naar de prijzen van de renners keek. “De man of vrouw die dit weer samengesteld heeft, dat is een sadist, of sadiste. Dat kan toch niet anders? Het is gruwelijk om je ploeg samen te stellen. Je kan niet alle grote namen kiezen, dat is gewoon niet te doen deze keer.”


Ook voor onze Matthijs Scheelen is het een moeilijke bevalling. “In het echte leven had ik graag honderd miljoen gehad, maar nu denk ik toch: het is máár honderd miljoen. De twee topfavorieten – Pogacar en Roglic – kosten 12m. De Grote Drie – Alaphilippe, Van der Poel en Van Aert – kosten alle drie 10m. Als je die gaat optellen kom je al bij meer dan de helft van je bedrag uit, alleen maar voor die vijf renners. Probeer dan maar eens je ploeg van zestien renners vol te krijgen.”


Dure vogel Chris Froome


Over welke renner absoluut te duur is, zijn de drie panelleden het unaniem eens. Tom: “6m voor Chris Froome, ik viel bijna achterover toen ik dat las. Ik dacht: niemand gaat die toch nemen? We weten allemaal dat Froome momenteel geen deuk in een pakje boter rijdt. Als je hem zou prijzen aan 4m, dan heb je misschien nog een aantal mensen die denken: je weet maar nooit. Maar bij 6m ga je hem toch niet nemen.”


We zullen Froome wel in beeld zien tijdens de Tour, maar ik denk dat het achteraan het peloton zal zijn.” – Brett Luijs

Onze Brett Luijs durft nog een stapje verder te gaan. “Ik weet zelfs niet of ik hem zou nemen voor 3m. We zullen hem wel in beeld zien tijdens de Tour, maar ik denk dat het achteraan het peloton zal zijn.”

“Froome zal wegkapitein spelen, maar voor wegkapitein krijg je geen punten. Ik zag dat hij even duur is als David Gaudu. Als je die twee tegen elkaar afweegt, dan zou ik het wel weten”, besluit Matthijs.


Beluister hier de volledige eerste aflevering van Kopman.

(Vanaf 12'40" gaat het over de rennerwaardes)

 

Schrijf je in voor onze minicompetitie (klik hier) en maak kans op unieke prijzen!

Hou onze sociale mediakanalen zeker in de gaten de komende weken: Facebook, Twitter en Instagram!

1.223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page