top of page

Laurens De Plus onthult zijn ploeg

Laurens De Plus (25) moet de Tour vanuit zijn zetel bekijken. Tijd genoeg dus om voor het eerst in zijn carrière deel te nemen aan de Sporza Tourmanager. In onze podcast Kopman maakte de Ninovieter zijn voorlopige ploeg bekend én licht hij een tipje van de sluier over de tactiek van Ineos.


De Plus speelde al spion in het peloton: "Ik heb inside informatie, het is een voordeel dat je alle renners kent." Vooral zijn ploegmaats van de Ineos-brigade hebben geen geheimen meer. Maar wie neemt hij dan in zijn ploeg: Richie Porte, Geraint Thomas, Richard Carapaz of zelfs Tao Geoghegan Hart? "Ik heb gekozen voor Thomas omdat hij al een goed seizoen gereden heeft. Hij lijkt al het hele seizoen gefocust. Het is ook een van zijn laatste kansen om de Tour te winnen. Bovendien heeft hij veel ervaring", toch lijkt De Plus niet 100% achter zijn keuze te staan...


(Niet) alle ballen op Ineos


"Porte of Carapaz kunnen even goed het kopmanschap opeisen. Ik vermoed dat ze zullen afwachten hoe de Tour verloopt, op voorhand zullen ze weinig op een man spelen." De tijdritten beloven een cruciale rol te spelen in deze Ronde van Frankrijk: "De tijdrit van Thomas is in principe beter dan die van Carapaz, maar in een grote ronde speelt het recuperatievermogen een rol. Ik heb Carapaz nog gezien in de Ronde van het Baskenland, hij houdt van koersen en van aanvallen. Hij koers altijd met open vizier. Ik geef hem ook heel veel kans." De Plus laat blijken dat het beperkte budget een rol speelde om hem niet te selecteren. "Ik durf ook niet alles op een ploeg te spelen."


Laurens De Plus had enkele verrassingen in petto voor zijn ploegje!


Pogacar > Roglic


"Ik schat Tadej Pogacar iets hoger in dan Primoz Roglic, ik ben ook benieuwd of de nieuwe trainingsaanpak van Roglic zal werken." Naast Pogacar is ook Sagan een zekerheid in zijn ploeg, daarvoor rekent De Plus vooral op ereplaatsen van de ex-wereldkampioen: "Hij staat er altijd."


Iedereen moet ook enkele goedkope renners in zijn ploeg zetten. De Plus rekent onder andere op Aimé De Gendt en Petr Vakoc: "Aimé is mijn trainingsmakker, met Vakoc heb ik een mooie periode meegemaakt bij Quick-Step. Ik gun hem een heel sterke Ronde van Frankrijk. Hij was goed op dreef in Zwitserland dus misschien kunnen ze scoren in een etappe voor de vluchters."


Koopje


De makers van de Sporza Tourmanager hadden hun huiswerk nog niet helemaal gedaan. De Plus is een van de renners die gekozen kan worden. Met een prijskaartje van 3 miljoen euro behoort hij tot de categorie van goedkoopste renners. "Dat is een koopje hè", reageert de Ineos-renner. "Ik kan er wel mee leven."


De Plus begint ambitieus aan zijn eerste Tour als wielermanager: "Ik heb een uitgebalanceerde ploeg op papier gezet. Ik denk wel dat mijn ploeg goed zal scoren, ik heb al deskundig advies gevraagd van iemand die veel ervaring heeft in het spel. Wie niet sterk is, moet slim zijn." Over vier weken weten we hoe slim je bent, Laurens!


Benieuwd wat Laurens De Plus nog meer te vertellen had? Hierboven kan je luisteren naar zijn uitleg!


Op zoek naar meer tips? Luister hier naar de volledige eerste aflevering van Kopman.

 

Doe jij het beter dan Laurens De Plus? Schrijf je dan in voor onze minicompetitie (klik hier) en maak kans op unieke prijzen!


Vind je Laurens De Plus een prutser? Houd dan onze sociale mediakanalen in de gaten voor nog meer tips en tricks! Like onze pagina op Facebook, Twitter en Instagram!2.312 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page