top of page

Yves Lampaert over zijn team op Sporza Wielermanager: “Mezelf neem ik nooit! Dat brengt ongeluk.”

Bijgewerkt op: 9 apr. 2021

Deceuninck - Quick-Step stak er dit voorjaar andermaal met kop en schouders bovenuit in de kasseiklassiekers. Publiekslieveling Yves Lampaert maakte deel uit van die topselectie, maar kon zelf niet echt potten breken. Nu Parijs-Roubaix uitgesteld is, heeft Lampy nog maar één mogelijkheid om zijn voorjaar te redden: zijn Sporza Wielermanagerteam ‘Forza Lampaert’ naar de overwinning loodsen.


Yves Lampaert kijkt uit naar de najaarseditie van Parijs-Roubaix. (Foto: Deceuninck - Quick-Step)


Yves Lampaert is niet echt tevreden over zijn voorjaar: “Ik heb veelal achter de feiten aan gekoerst. Gelukkig heeft de ploeg het super gedaan. Ik ben altijd al een ploegspeler geweest dus ik haal er veel voldoening uit als de ploeg kan winnen.” Lampaerts droomkoers, Parijs-Roubaix, is opnieuw uitgesteld. Uiteraard is hij teleurgesteld, maar het schept ook mogelijkheden. “Ze voorspellen regen, dus het had een spectaculaire editie kunnen zijn. Maar goed, in het najaar zal het ook wel een mooie koers worden. Nu kan ik dit weekend eens op mijn gemak mijn verjaardag vieren met mijn ouders (nvdr. Lampaert wordt zaterdag 30). Een stukske taart eten en gezellig wat bijbabbelen.”


“Het is gene vette tot nu toe”

Het geeft de West-Vlaamse boerenzoon de kans om zijn team op Sporza Wielermanager klaar te stomen voor de klimklassiekers. “Het is gene vette tot nu toe. De Ronde was wel een goede dag voor mij. Ik had met Asgreen, Van der Poel en Van Avermaet het hele podium. Van der Poel was mijn kopman, omdat ik was vergeten mijn ploeg klaar te zetten. Anders had ik zeker een Quick-Stepper als kopman aangeduid.” Het weerhield hem niet om 234ste van de speeldag te worden. Met naast Asgreen ook Alaphilippe en Ballerini in zijn team, heeft Lampaert drie renners van Deceuninck – Quick-Step. Zichzelf zette hij er niet in. “Mezelf neem ik nooit. Ik denk dat dat ongeluk brengt. Ik sprint altijd voor een ereplaats, dus ik denk niet dat het me extra zou motiveren.”


Het team waarmee 'Forza Lampaert' 234ste eindigde in De Ronde van Vlaanderen.


Aandoenlijke Asgreen, Miskoop Moscon


Van zijn keuze voor de Grote Drie heeft hij geen spijt, maar het meest tevreden is hij toch van zijn Deense ploeggenoot. “Ik denk dat Asgreen mijn beste keuze was. Ook met Laporte ben ik blij. Ik ken hem goed en hij was goed aan het rijden in de voorbereidingskoersen, dus ik had hoge verwachtingen van hem. Uiteindelijk heeft hij die ook weten waar te maken.”


Lampaert laat zich niet verleiden tot emotionele keuzes. “Ik baseer me altijd op wat ik zie in de voorbereidingskoersen. Zo heb ik bijvoorbeeld Bissegger in mijn ploeg. Die was top in Parijs-Nice, maar voor de rest hebben we hem eigenlijk niet veel gezien. En ook Vingegaard heb ik in mijn team. Hopelijk rijdt hij nog wat klimklassiekers, want hij is bezig aan een heel goed seizoen. Daarnaast heb ik nog enkele jonge gasten zoals Meeus, Kooij en Dekker. Die presteren wel goed, maar leveren niet de punten op die je nodig hebt om goed mee te doen in het klassement.”


De grootste miskoop van ‘Forza Lampaert’ bleek Moscon, die enkel de Omloop Het Nieuwsblad uitreed. “Ik heb wat punten laten liggen door er niet genoeg mee bezig te zijn. Ik heb regelmatig ook gasten op mijn bank laten zitten. Maar al bij al ben ik wel content met mijn ploeg.”


Op de bus koos Lampaert vooral voor jonge talenten.


Razendspannend in de Melkerie


In de minicompetitie van De Lead-Out stelt Lampy met een 130ste plek voorlopig teleur. In de minicompetitie van de Melkerie, het trainingsgroepje van Lampaert, strijdt hij wel nog mee voor de overwinning. ‘Forza Lampaert’ staat er voorlopig zesde. “Mijn schoonbroer staat op kop en van de renners staan Steels en Clercq nog voor mij. Jonas Rickaert, Pieter Vanspeybrouck en Bert Van Lerberghe doen ook mee. Van Lerberghe dacht dat je bij ploegnaam telkens je kopman moest invullen. Pas na vijf speeldagen kwam hij erachter dat je daar de naam van je team moest invullen. Zijn ploeg heet nu ‘Livyns’. (lacht)”


"Het team van Bert Van Lerberghe heet ‘Livyns’. Hij dacht de eerste vijf speeldagen dat je bij ploegnaam telkens je kopman moest invullen."

Lampaert kan nog vier transfers doen en hoopt in de Ardennen op een ultiem slotoffensief. “Ik zou nog eens goed moeten kijken wie waar rijdt, maar Hirschi en Bagioli zijn alvast interessante opties om bijvoorbeeld Asgreen te vervangen. Binnen Deceunick - Quick-Step verwacht ik ook veel van Vansevenant in Luik-Bastenaken-Luik. En ook Honoré rijdt goed. Maar die klimkoersen liggen Alaphilippe natuurlijk ook dus het wordt nog even afwachten hoe de rolverdeling is.”


Ook Yves Lampaert ontsnapt niet aan onze traditionele slotvraag: “Of ik de spion in het peloton ben? Nee, helaas niet. Ik weet wel wie het is, maar ga dat niet verklappen.”

 

Mis geen enkele spectaculaire statistiek, verrassend interview of belangrijke voorbeschouwing via onze sociale mediakanalen: Facebook, Twitter en Instagram!

1.442 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page