top of page

Tussentijdse balans: Van der Poel en Van Aert puntenpakkers, Alaphilippe stelt teleur

Geen Parijs-Roubaix dit weekend, dat betekent dat alle kasseikoersen erop zitten. Terwijl de Ardennenklassiekers voor de deur staan, blikken we nog een laatste keer terug op het Vlaamse voorjaar. We duiken in de statistieken en bespreken de renners die u beter wel of helemaal niet had gekozen.


Van der Poel en Van Aert zijn de 'Grote Twee'


In de Ronde van Vlaanderen werd Mathieu van der Poel geklopt door Kasper Asgreen. Die tweede plaats leverde hem 80 punten op, genoeg om eeuwige rivaal Wout van Aert achter zich te laten in de strijd om de titel van grootste puntenpakker. Het verschil tussen beide heren bedraagt (voorlopig) 33 punten. Van Aert krijgt in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race nog de kans om de Nederlander bij te benen.


We vermeldden het al in onze tussentijdse balans voor de Heilige Week: Florian Sénéchal rijgt de ereplaatsen aan elkaar. De Fransman kwam geen enkele keer als eerste over de meet, maar was toch de beste renner van Deceuninck - Quick-Step. Hij blijft nipt Ronde-winnaar Kasper Asgreen voor.


Verder vinden we met Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet twee certitudes in de top tien. De Leuvenaar sprokkelde zijn punten vooral in de monumenten, Gouden Greg bevond zich vooral in de kasseiklassiekers op de voorposten. Anthony Turgis was misschien wel de revelatie van het voorjaar, de renner van Total-Direct Energie verzamelde 158 punten.


Jake Stewart beste 'return on investment'


Urenlang gezocht naar de ultieme dark horse voor uw ploeg? Dan was u best voor Jake Stewart gegaan, met 104 verzamelde punten laat hij onder meer Julian Alaphilippe, Yves Lampaert en Caleb Ewan achter zich. Ook Ludovic Robeet was een uitstekende keuze geweest, hij beleefde zijn hoogdag in Nokere Koerse. We hebben zo een vermoeden dat u hem in de Sporza Wielermanager van 2022 niet meer voor 2,5 miljoen zal kunnen halen.


De Grote Drie het populairst


Het zou ons verbazen als u een van de wielermanagers bent die Wout van Aert, Mathieu van der Poel of Julian Alaphilippe niet in het team heeft. Van die eerste twee heeft u waarschijnlijk geen spijt. De Fransman daarentegen zal in de Ardennen nog uit zijn pijp moeten komen om zijn kostprijs te verzilveren.


Na de Grote Drie blijken vooral de Belgen populair te zijn. Greg van Avermaet, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Tim Wellens staan allemaal in de top tien van de meest gekozen renners. De ene scoorde wel wat meer punten dan de andere.


U dacht iedereen te verrassen met een dark horse als Arjen Livyns of Jordi Meeus? Dat is dan duidelijk mislukt aangezien bijna één op drie wielermanagers koos voor deze witte merels. Met respectievelijk 20 en 28 verzamelde punten, gritsten ze allebei hun welverdiende puntjes mee.


Het best mogelijke team in de Sporza Wielermanager ziet er zo uit:

 

Benieuwd naar het aantal selecties van jouw dark horse of wil je weten wie de populairste transfers zijn? Vraag het ons via onze sociale mediakanalen: Facebook, Twitter en Instagram!

499 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page