top of page

Tussentijdse balans: Stewart en Sénéchal top, Démare en Kristoff flop

We zijn bijna halfweg. Acht van de zeventien speeldagen zijn achter de rug. Terwijl de renners zich opmaken voor de Heilige Week blikken we een eerste keer terug op de voorbije koersen. We duiken in de statistieken en bespreken de renners die u beter wel of helemaal niet had gekozen.'De Grote Drie' zijn maar met twee


'De Grote Drie' zijn voorlopig maar met twee. Dankzij zijn overwinning in de Strade Bianche en ereplaatsen in andere klassiekers wist Mathieu van der Poel al 187 punten te verzamelen. Hij is daarmee de primus van de klas. Zijn rivaal Wout van Aert valt voorlopig net naast het podium, hij verzamelde 67 punten minder dan de Nederlandse kampioen. Julian Alaphilippe kon met slechts 76 punten nog niet echt overtuigen.


Florian Sénéchal is een verrassende tweede in het klassement van grootste puntenpakkers. De Fransman profiteerde van de ploegentactiek en wist al drie keer een top tien-plaats uit de brand te slepen. Zo eindigde hij samen met de derde grootste puntenpakker, Mads Pedersen, op het podium in de Bredene Koksijde Classic.


Dat Jake Stewart en Thomas Pidcock al boven verwachting presteerden hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. De jonge Britten bezetten plaats zes en zeven dankzij hun vele ereplaatsen.


Demare en Kristoff stellen teleur, Teuns hoopt op Ardennen


Als een paar van de volgende renners in uw team staan, dan bengelt u wellicht ergens onderaan in onze minicompetitie. In een comeback van Dylan Teuns en Maximilian Schachmann in de Ardennen geloven we nog, maar voor snelle mannen Arnaud Démare en Alexander Kristoff is Gent-Wevelgem zowat de laatste kans. Het voorjaar van Michal Kwiatkowski is hoogstwaarschijnlijk voorbij. De ex-wereldkampioen last een pauze in na een ribbreuk. Heb je de Pool nog in je team? Aarzel dan niet om hem te transfereren!


Jake Stewart en Ludovic Robeet als beste dark horses


Jake Stewart vermeldden we al bij onze dark horses voor aanvang van het klassieke seizoen, maar dat hij het zo goed zou doen hadden we ook niet verwacht. Voor slechts 3 miljoen is hij voorlopig het beste koopje. De 220 wielermanagers die Ludovic Robeet in hun team hadden, sprongen ongetwijfeld een gat in de lucht na zijn overwinning in Nokere Koerse.


De winnaars van het openingsweekend, Davide Ballerini en Mads Pedersen bevinden zich nog net in de top 12 op basis van hun return on investment. Florian Sénéchal heeft zijn vierde plaats dan weer te danken aan de vele ereplaatsen en de winst van zijn ploegmaats. De andere renners in dit lijstje zijn goedkope sprinters die vooral scoorden in Nokere Koerse, de Bredene Koksijde Classic of de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Zij die er bij de start van het voorjaar aan gedacht hadden om Luca Mozzato of Stanislaw Aniolkowski op te nemen in hun team, mogen hun sollicitatie indienen bij onze redactie.
Het best mogelijke team in de Sporza Wielermanager ziet er zo uit:


 

Mis geen enkele spectaculaire statistiek, verrassend interview of belangrijke voorbeschouwing via onze sociale mediakanalen: Facebook, Twitter en Instagram!

458 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page