top of page

De dark horses afgewogen

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2021

“Help! De favorieten slorpen al mijn geld op!”. Elke wielermanager roept of denkt het wel eens bij het maken van een team. Dark horses maken vaak het verschil tussen winst en verlies. De Lead-Out helpt je bij het kiezen van renners met een kostprijs tussen de drie en vijf miljoen.Dark horses van overal


Warren Barguil (5m) is een onderschatte renner in het eendagswerk. Vorig jaar wist de Fransman een meer dan degelijk Ardens luik af te werken met onder andere een vierde plaats in de Waalse Pijl. Dit voorjaar combineert de renner van Arkea-Samsic de Vlaamse en Ardennenklassiekers.


De 34-jarige Jempy Drucker (5m) heeft een patent op ereplaatsen in het Vlaamse voorjaar. Bij Cofidis mag Drucker misschien zijn eigen kans gaan, kopman Elia Viviani lijkt het winnen namelijk al een tijdje verleerd. Hij rijdt nagenoeg alle klassiekers, benieuwd wat dat gaat opleveren.


Ivan Garcia Cortina (4m) staat al jaren bekend als een groot talent, maar in de finale van klassiekers schoot de Spanjaard nog te kort. Movistar plukte hem weg als kopman in het voorjaar bij Bahrain McLaren. Misschien vormt hij wel een ideale tandem met ploegmaat Johan Jacobs (3m). De 23-jarige renner is een halve Vlaming met een Belgische vader en vriendin. Bij de jeugd eindigde hij al tweede in Parijs-Roubaix voor beloften achter Tom Pidcock (5m).


Amund Grondahl Jansen (3m) zei het sterrenteam van Jumbo-Visma vaarwel om zijn eigen kans te kunnen gaan bij Team BikeExchange. Het is nu de vraag of hij zelf mooie uitslagen kan behalen. Nog iemand om in de gaten te houden is Casper Pedersen (3m). De Deen wist vorig jaar een loodzware Parijs-Tours te winnen. Bij Team DSM spelen ze meerdere renners uit. Een tactiek waar hij weet van te profiteren? Hetzelfde geldt voor de Jannik Steimle (3m), De beloftevolle Duitser bewees de voorbije twee jaar als knecht al over een grote motor te beschikken. Wie weet kan de renner van Deceuninck-Quickstep het peloton verschalken met een ultieme aanval in de slotkilometers?Andere dark horses van jong en oud om in het achterhoofd te houden zijn Andrea Bagioli (5m), Valentin Madouas (5m), Magnus Cort (5m), Sergio Higuita (5m), Alex Aranburu (4m), Lukas Pöstlberger (4m), Daniel Oss (4m), Stefan Bissegger (4m), Jhonathan Narvaez (3m) en Jake Stewart (3m).Lucratieve sprinters


Hannes Tahon tipte in onze volgwagen om te investeren in goedkope sprinters. Wij denken onder andere aan Christophe Laporte (5m). De 28-jarige Fransman van Cofidis was oppermachtig in de Ster van Bessèges. Hij lijkt klaar voor het voorjaar. Hugo Hofstetter (5m) is nog zo’n Fransman die zowel een sprint in zijn mars heeft als over de kasseien kan dokkeren. Vorig jaar zette de renner van Israël Start-Up Nation de GP Le Samyn op zijn naam. Komt daar dit jaar een grotere klassieker bij?


Bij de sprinters van Deceuninck-Quick-Step gaf Davide Ballerini (5m) al blijk van een goede vorm met twee zeges in de Tour de la Provence. Na het uitvallen van Fabio Jakobsen krijgt Álvaro Hodeg (4m) misschien wel kansen in het Vlaamse werk. Of weet topsprinter Sam Bennett (7m) bij ons het mooie weer te maken? Intermarché Wanty-Gobert kan ook op meerdere paarden wedden met Danny Van Poppel (5m) en Andrea Pasqualon (3m).De Belgische speeltuin


De klassiekers vormen traditioneel een speeltuin voor de Belgische renners. Iemand met kwaliteiten onder de Belgen is Amaury Capiot (5m). Na een tijdperk bij (Top)Sport Vlaanderen-Baloise rijdt de Limburger dit jaar voor Team Arkéa Samsic. Ondanks vele blessures wist de 27-jarige Capiot al heel wat ereplaatsen te behalen in Nokere-Koerse, de Scheldeprijs en de Driedaagse Brugge-De Panne. Zoals gezegd in het artikel over de favorieten wordt er op de Belgen nogal graag een hoge prijs geplakt. Let daarvoor op.Eveneens een sterke Limburger is Jelle Vanendert (5m), de ex-ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk zal als kopman bij Bingoal-Wallonie Bruxelles opnieuw zijn ervaring kunnen uitspelen in het Ardense luik. De ploeg van Jelle Vanendert mikt in de sprintklassiekers dan weer op Timothy Dupont (4m). Na zijn overstap van Intermarché-Wanty Gobert won hij begin februari al een rit in de Ster van Bessèges voor zijn nieuw team. Trekt hij de lijn door in het voorjaar? Intermarché-Wanty Gobert maakte de overstap naar de World-Tour, dat kan Loïc Vliegen (4m) windeieren leggen. Vorig jaar werd Vliegen voor zijn sterke prestaties zelfs beloond met een selectie voor de wegrit van het WK in Imola. Dit jaar rijdt hij zowel Vlaamse en Waalse klassiekers. Punten op wielermanager gegarandeerd?


Iemand die er nog uitspringt, is Dimitri Claeys (3m). Deze 33-jarige Vlaming mocht beschikken bij Cofidis. Nochtans wist hij al enkele keren een top tien plaats te bemachtigen in de Ronde Van Vlaanderen. Kan Claeys dit kunststukje herhalen bij zijn nieuw team Qhubeka Assos? Andere Belgen om in de gaten te houden, zijn ex-winnaar van Parijs-Roubaix bij de beloften Stan Dewulf (4m), Aimé De Gendt (4m), Florian Vermeersch (4m), Gerben Thijssen (3m), Dries van Gestel (3m) en Lionel Taminiaux (3m).Nederlandse talenten


Ook onze noorderburen tekenen present in Vlaamse voorjaar. David Dekker (3m), zoon van ex-prof Erik, debuteerde met een tweevoud aan tweede plaatsen in de UAE Tour. Over een binnenkomer gesproken. Hij staat gepland voor vier kasseiklassiekers, hoofdzakelijk in dienst van Wout van Aert. Of hij resultaten zal kunnen rijden, is dus nog maar de vraag. Nils Eekhoff (4m) is eveneens 23 jaar en staat bij Team DSM voorlopig ook opgesteld voor vier kasseiklassiekers. In de Ardense klassiekers kan leeftijdsgenoot Ide Schelling (3m) van Bora-Hansgrohe misschien wel verrassen.


__________________________________________________________________________________


Maak nu je ploeg op Sporza Wielermanager en neem deel aan onze minicompetitie!1.648 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page