top of page

ONZE TIPS (deel 3). Dit zijn meer dan opvullertjes (2M-3M)

Van Biniam Girmay tot Ben Healy en Laurenz Rex. De voorbije jaren bewezen dat renners van 2 en 3 miljoen veel meer dan noodzakelijke opvullertjes kunnen zijn. Wij gingen op zoek naar de mogelijke revelaties van dit voorjaar en kwamen uit bij... het neefje van Tom Boonen en de Mads Pedersen van den Aldi.
3 miljoen


Vorig jaar 12de in de Omloop Het Nieuwsblad en 13de in Kuurne-Brussel-Kuurne, in 2022 11de in de Bredene Koksijde Classic en in 202112de in Nokere Koerse. Met die resultaten viel Piet Allegaert (3M) ons de voorbije jaren op. Geen grote uitschieters dus, maar wel een zekerheidje op tenminste iets van punten. Dat blijkt ook uit de punten van de voorbije jaren, waar de West-Vlaming het met plaats 112 qua gemiddeld puntenaantal zeker niet slecht doet. Allegaert staat over enkele weken ook aan de start van Nokere Koerse, al heeft hij binnen Cofidis wel de concurrentie van Stanislaw Aniolkowski (3M) en Milan Fretin (3M). Die laatste mag u trouwens ook gerust als een tip bestempelen, al kan zijn val in de UAE Tour wel roet in het eten gooien.


Doe mee aan onze minicompetities voor de wielermanager bij de mannen en de vrouwen en maak kans op prachtige prijzen van onze partners Kwaremont bier en Passion for Cycling.


Een renner die vorig jaar 6de werd in Gent-Wevelgem en 15de in de Ronde van Vlaanderen slechts een waarde van 3 miljoen geven? Wat ons betreft heeft waardenbepaler Hannes Tahon zich wel heel mild getoond bij het bepalen van de waarde van Mikkel Bjerg (3M). Door het ontbreken van Tadej Pogacar kan de 28-jarige renner van UAE straks wel eens een vrije rol krijgen in de Vlaamse koersen. Binnen de ploeg zullen alleen Tim Wellens (6M) en Nils Politt (5M) een trapje hoger staan. Hetzelfde kunnen we zeggen van Sjoerd Bax (3M) en Rui Oliveira (3M). Enig probleempje: volgens het programma van Pro Cycling Stats rijdt Bjerg straks geen enkele voorjaarskoers. Iemand met meer info?Het is nog wachten op het programma van Mikkel Bjerg. Foto: Claus Bonnerup


Lars Boven (3M) is misschien wel de renner die in deze prijscategorie al het meeste indruk maakte. In de Tour Down Under werd hij zowaar knap 10de op Mount Lofty, daarmee finishte hij er in een groepje met onder meer Jack Haig, Oscar Onley en Simon Yates. Bewees in de voorbije twee maanden ook nog eens katterap te zijn met tal van ereplaatsen in Australië en Portugal. De 21-jarige Nederlander van Alpecin-Deceuninck weet bovendien hoe hij over de kasseien moet dokkeren, want vorig jaar werd hij vierde in de belofteneditie van Parijs-Roubaix.


Luke Lamperti (3M). Wie heeft de 21-jarige renner van Soudal – Quick-Step nog niet overwogen in zijn ploegje? Met vier podiumplaatsen na negen koersdagen, verscheen de Amerikaan meteen op de radar van alle wielermanagers. Mag in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn kans gaan in de sprint. In Nokere Koerse zal hij het sprintkopmanschap wellicht moeten delen met Paul Magnier (3M), althans dat beweerde programma-specialist Hannes Tahon in onze podcast Kopman.

Op zoek naar een goedkope renner van Visma – Lease a Bike? Dan is er maar één antwoord: Per Strand Hagenes

“Axel Laurence stond als eerste in mijn ploeg”, ploegmakker Sente Sentjens is ervan overtuigd dat de beloftenwereldkampioen straks wel eens de revelatie van het voorjaar zou kunnen worden. De 22-jarige Fransman van Alpecin-Deceuninck won in Glasgow voor Antonio Morgado (3M), die ook een interessant programma rijdt. Axel Laurence (3M) focust zich dit seizoen op de Ardennenklassiekers, al pikt hij Milaan-Sanremo ook al mee.


Op zoek naar een goedkope renner van Visma – Lease a Bike? Dan is er maar één antwoord: Per Strand Hagenes (3M). De piepjonge Noor staat bekend als een toptalent en zal de komende jaren alleen maar duurder worden. Dit seizoen zal hij wellicht nog moeten vechten voor zijn plekje binnen de gele formatie in de topklassiekers, maar teampunten zal hij vrijwel zeker eens sprokkelen. Als hij dan nog eens ergens een mooie uitslag kan neerzetten, is hij zijn drie miljoen meer dan waard.

Overhyped of supertalent? De meningen over Riley Sheehan (3M) zijn verdeeld. Feit is wel dat de 23-jarige Amerikaan van Israel – Premier Tech nagenoeg alle klassiekers meepikt. Van de Omloop tot Roubaix. Hoeft binnen de ploeg wellicht niet echt te werken voor een kopman en kan een vrije rol krijgen. Daardoor zou de winnaar van Parijs-Tours zijn sterke prestatie van in de Super 8 Classic zomaar eens kunnen herhalen, toen kwam hij vlak achter een elitegroepje met Mathieu van der Poel boven op de Moskesstraat. Een voorbode voor de Ronde van Vlaanderen?


Laurence Pithie (Groupama-FDJ) is de laatste renner van 3M die we in de spotlights zetten. Waarom? Sinds de Tour Down Under is Pithie een hype. Met 7 (!) topvijfplaatsen is de Nieuw-Zeelander bijzonder sterk begonnen aan het seizoen. Alleen is het ons nog niet helemaal duidelijk wat voor type hij is. In Australië bewees Pithie dat hij kan sprinten én een heuvel over kan. Een soort Pedersen-light dus. Op ons forum werd echter duidelijk dat hem nemen ook een risico is. Met Kuurne-Brussel-Kuurne en Le Samyn staan er voorlopig slechts twee koersen op zijn programma en aan koersen als Nokere, Bredene-Koksijde en de Scheldeprijs zal hij sowieso niet deelnemen omdat Groupama-FDJ daar niet aan de start verschijnt.Laurence Pithie won in januari de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Foto: Belga


2 miljoen


Een renner van Astana bij de tips? Nee, dit is geen mislukte prank. Christian Scaroni (2M) is wel degelijk een tip(je). De 26-jarige Italiaan van Astana maakte indruk in de Ronde van Algarve met een 4de plaats op de Alto do Malhao als hoogtepunt. Met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan er drie Ardennenklassiekers op zijn programma.


De nummers één en twee van het beloften-WK in Glasgow tipten we al, maar in augustus werd Martin Svrcek (2M) derde in Schotland. De Slovaak van Soudal – Quick-Step moest enkel Axel Laurence en Antonio Morgado laten voorgaan. Een semi-klassieker zal hij wellicht nog niet winnen, maar voor ereplaatsen én teampunten lijkt Svrcek wel in aanmerking te komen. Hetzelfde geldt trouwens voor Warre Vangheluwe die ook veel teampunten kan scoren.

Roel van Sintmaartensdijk (2M) en Gerben Thijssen (6M) rijden een bijna identiek programma. Dat maakt hem interessant om bij een zege van de Limburger tien teampunten te pakken. Bij Intermarché-Wanty rijdt met Dries De Poorter (2M) nog een Vlaming die niet traag is. Dat bewees hij begin februari nog in de Ronde van Oman.


U merkt het, teampunten vormen de rode draad bij de twee miljoentjes. Domen Novak (2M) is nog zo iemand. De 28-jarige Sloveen vergezelt Tadej Pogacar in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo en kan zo teampunten sprokkelen. Meer dan dat zit er behoudens een mirakel niet in.


Davide Bomboi (2M) staat dan wel in de Wielermanager-ploeg van Tom Boonen omdat hij zijn neefje is, voor ons is hij toch een van de vele relatief onbekende renners in deze 2 miljoentjes-categorie. Met Le Samyn staat er maar één koers op zijn programma, maar door zijn rappe benen kan de Kempenaar daar wel eens verrassen met een ereplaats. Voldoende voor een gokje?


 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of stel je vraag aan andere Wielermanagers op ons Forum!

23.449 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3件のコメント


Al mijn dagen werk en research worden hier ten grabbel gegooid voor de luie lezers!

いいね!

Waar is de tijd van de echte wielermanager zonder tips & tricks... zonder de kant en klare excel files en zonder de getipte favorieten, dark horses en 'meer dan opvullertjes' categorie... begrijp me niet verkeerd! Hoe meer mensen er plezier aan beleven, des te beter. Maar op deze manier gaat iedereen bijna dezelfde ploeg hebben en gaat de spanning van het spel enorm omlaag... op dit vlak is de wielermanager van de vrouwen een verademing 😊

いいね!
返信先

Groot gelijk. Ik ben exact dezelfde mening toegedaan. Ik had dit allemaal zelf uitgezocht. Spijtig dat je voor al je research niet meer beloond wordt.

いいね!
bottom of page