top of page

ONZE TIPS (deel 1). Knopen doorhakken tussen de toppers (7M-12M)

Bijgewerkt op: 22 feb.

Wielermanagers zijn geneigd om altijd op zoek te gaan naar die ene renner van drie miljoen die niemand anders in zijn ploeg heeft, maar daar win je het spel niet mee. Het zijn de dure toppers die het verschil maken en het is daar dat je dus de juiste knopen moet doorhakken. Wij helpen je graag op weg met deze tien namen.
Twaalf miljoen


Om niet al van in het begin onze geloofwaardigheid te verliezen, beginnen we met de meest logische der keuzes: Mathieu van der Poel. Wat ons betreft is de wereldkampioen een absolute must have in je team. Als je daar enige argumentatie bij behoeft, verwijzen we graag nog eens naar zijn resultaten van vorig seizoen. Winst in San Remo, tweede in Harelbeke, tweede in de Ronde en winst in Roubaix. En dat nadat MV(D)P een hele winter had gesukkeld met rugproblemen. Wat moet dat wel niet geven na zijn beste winter ooit, in de regenboogtrui nota bene?Wout van Aert en Tadej Pogacar, die andere twee twaalf miljoentjes, zijn uiteraard ook het overwegen waard. Vooral Van Aert lijkt opnieuw in pakweg 95 procent van de teams te zullen staan. En terecht. Ook hij staat er altijd. In de Ronde van Algarve is al te zien hoe zijn vormpeil en vertrouwen in stijgende lijn zit. Daar komt nog eens bij dat zijn team zo mogelijk nog straffer oogt dan vorig jaar. En voor het geval je eraan twijfelt: dit jaar zal Wout geen cadeautjes meer uitdelen.
Pogacar is een groter twijfelgeval. Niet vanwege zijn talent, wel vanwege zijn programma. Hij rijdt enkel de Italiaanse koersen en vermoedelijk LBL. Een ideale pion om een transferstrategie mee uit te werken dus.


Doe mee aan onze minicompetities voor de wielermanager bij de mannen en de vrouwen en maak kans op prachtige prijzen van onze partners Kwaremont bier en Passion for Cycling.


Tien miljoen


Genoeg open deuren ingetrapt, tijd om harde keuzes te maken. Van Remco Evenepoel blijf je beter af. In het begin althans. Remco pikt pas in bij de heuvelklassiekers. Christophe Laporte daarentegen, rijdt wel een uitgebreid programma. Van de Omloop tot Roubaix, de Fransman is aanwezig op alle grote kassei-, Poggio- en grind-afspraken. Als voorzitter van de Christhophop Laporte-fanclub kan ik dan ook niet anders dan hem te tippen. Naar zijn vorm is het nog een beetje gissen – de Europese kampioen reed nog geen enkele wedstrijd dit jaar – maar niets doet vermoeden dat hij minder zal zijn dan vorig jaar toen hij maar liefst 286 punten opleverde, het vierde meeste van iedereen.Negen miljoen


Het ideale team van vorig jaar leert ons dat je best één absolute topsprinter in je team opneemt. Jasper Philipsen, de snelste man op twee wielen, is dan uiteraard de meest logische keuze. Zijn programma is nog niet bekend, maar als komende week blijkt dat hij aan de start staat van enkele vlakke klassiekers genre Brugge-De Panne en de Scheldeprijs, dan moet je hem gewoon in je team hebben. En Philipsen heeft vorig jaar bewezen dat hij ook in Parijs-Roubaix kan scoren.

Acht miljoen


Arnaud De Lie is klaar om te schitteren. Bij Lotto Destiny is het eindelijk gedaan met de leuze "iedereen kan zijn kans gaan", vanaf nu is het iedereen in dienst van "De Stier". We zijn ervan overtuigd dat dat de juiste keuze is. De Lie heeft een stap vooruit gezet ten opzichte van vorig voorjaar. Zijn onwaarschijnlijke beurt op de VAM-berg tijdens het EK eind september was daar het bewijs van. En ook hij rijdt een uitgebreid programma. Dat daar wedstrijden als Le Samyn en de Brabantse Pijl opstaan, maakt hem alleen maar extra interessant, want dat zijn koersen die de andere toppers aan zich voorbij laten gaan.


Mads Pedersen is een naam die al veel gevallen is dit seizoen. Tot nu toe oogt zijn rapport perfect: twee rittenkoersen, twee zeges. Al moeten we er bij vermelden dat er in zowel de Tour de la Provence als de Ster van Bessèges geen echte toppers aanwezig waren. Maar sowieso is de Deen een garantie op punten, vorig jaar sprokkelde hij er 233. Onze tip: begin met Pogacar en breng Pedersen in zijn plaats na Milaan – Sanremo. De Deen komt namelijk niet aan de start van het openingsweekend. Het is dan alleen maar te hopen dat Pedersen niet wint op de Via Roma…Credits: Lidl-Trek

Zeven miljoen


Tussen de zeven miljoentjes is wel wat keuze. Wij pikken er graag drie uit. Beginnen doen we met Matej Mohoric. De Sloveen is al even een vaste waarde in onze tipsartikels, maar hij stelt dan ook nooit teleur. In de Ronde van Valencia heeft hij dit jaar al getoond dat het met zijn vorm wel snor zit. Mohoric klampte goed aan bergop en daalde als een speer naar beneden. Niemand kon hem volgen. Het zou ons niet verbazen als hij straks een nieuwe topklassieker aan zijn palmares toevoegt.


Een naam die veel wielermanagers misschien over het hoofd zullen zien dit jaar is die van Dylan van Baarle. Wat ons betreft is dat onterecht. Van Baarle is één van de strafste renners van het peloton. De solo die hij vorig jaar uit zijn mouw schudde in de Omloop was indrukwekkend. Dat het nadien stroever liep, was eigenlijk enkel te wijten aan pech. De Nederlander zit bovendien in een luxepositie. Als hij demarreert, is het maar de vraag wie hem gaat terughalen. Alleen kanonnen als Van der Poel of Pedersen lijken daartoe in staat, maar met Van Aert en/of Laporte in hun wiel zullen die daar maar weinig zin in hebben. “Ik wil de finales van de klassiekers rijden met Wout van Aert en Christophe Laporte. Ik wil wedijveren met Tadej Pogačar en Mathieu van der Poel”, aldus een ambitieuze Van Baarle in november.Tot slot gaan we voor een Zwitserse beer. Stefan Küng is een man die er altijd staat in het voorjaar. Winnen is niet vaak, om niet te zeggen nooit, voor hem weggelegd, maar met regelmaat bereik je ook al heel veel in de Sporza Wielermanager. Vorig jaar was Küng zesde in Harelbeke, zesde in de Ronde en vijfde in Roubaix. En afgaande op zijn meer dan degelijke klimprestaties in Algarve – op de Alto da Foia kwam Küng als tweede man van meer dan 70 kilogram boven, kort achter Van Aert – zal hij dit seizoen zeker niet minder zijn.


 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of stel je vraag aan andere Wielermanagers op ons Forum!

 

 

19.145 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page