top of page

De sterren voor de Brabantse Pijl: De Wolfpack tegen INEOS of toch een derde hond?

Zoals de traditie het voorschrijft, sluit de Brabantse Pijl het Vlaamse voorjaar af. Het startschot voor de heuvelklassiekers werd afgelopen zondag wel voor het eerst in Nederland gegeven met de Amstel Gold Race. En ook op de steile klimmetjes in het Baskenland warmden al heel wat renners hun benen op. Wie bevestigt zijn topvorm met het zicht op de Waalse klassiekers? Dit zijn onze sterren.


Vorig jaar klopte Tom Pidcock Wout van Aert in de sprint in Overijse, Trentin werd derde. (Foto: Cor Vos)


***

Met grote onderscheiding op nummer één gezet door onze redactie: Julian Alaphilippe. Wie kent er nu beter de weg tussen Leuven en Overijse dan de huidige wereldkampioen himself? Hij nam al vijf keer deel aan deze wedstrijd en finishte telkens in de top 20. In 2019 werd hij in de sprint nog geklopt door Van der Poel, maar een jaar later draaide LouLou de rollen om. Bovendien kroonde hij zich eind vorig jaar op dezelfde Vlaamse wegen voor een tweede keer op rij tot wereldkampioen. Vorige week toonde de chouchou van het Franse wielrennen in het Baskenland dat ook zijn vorm goed zit. Staat hij bij zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem dit seizoen meteen op het hoogste schavotje?

**

Maakt The Wolfpack hun kwakkelend Vlaams voorjaar goed in de heuvelklassiekers? Patrick Lefevere laat alvast niets aan het toeval over en stuurt meteen zijn beste manschappen richting de Vlaamse heuvels. Naast onze topfavoriet Alaphilippe staat er met Remco Evenepoel nog een kopman aan de start bij Quick-Step. "Een koers naar mijn hart", liet Evenepoel verstaan. Op zijn vertrouwde grond zal de man uit de streek zich ongetwijfeld willen tonen. En met zijn benen uit het Baskenland zou de jonge Belg wel eens heel dichtbij de winst kunnen komen in Overijse. Hongerige wolven…dat moet wel vuurwerk opleveren.


Titelverdediger Tom Pidcock sukkelde dit voorjaar met zijn gezondheid, maar zijn maagproblemen lijken nu definitief van de baan te zijn. Na een sterke Dwars door Vlaanderen en een ‘mindere’ Ronde kwam de jonge Brit er in de Amstel opnieuw volledig door. Met ook Turner en Kwiatkowski vormt de Britse formatie de ideale uitdager van Quick-Step. Imponeert INEOS, onder impuls van Pidcock, na de Limburgse heuvels ook in de Vlaamse heuvels?


*

In onze podcast Kopman verklapte Henri Vandenabeele dat Dylan Teuns een geweldige indruk op hem maakte. Een gouden tip zo blijkt! Met een zesde plaats in de Ronde en een tiende plaats in de Amstel lijkt hij inderdaad in topvorm te zijn. Teuns is bovendien een vaste klant in de Brabantse Pijl, maar kwam voorlopig nog niet verder dan een zevende plaats. Doet hij dit jaar beter?

De gunfactor voor onze volgende renner is enorm. We delen dan ook met veel plezier een ster uit aan Benoît Cosnefroy. Afgelopen zondag ging hij nog in één minuut van de hemel naar de hel door een pijnlijke vergissing van de aankomstrechter. Maar de Fransman kan snel relativeren en na een welgemeende ‘putain’ lag de focus alweer op zijn volgende koers. De Brabantse Pijl is ook voor de renner van AG2R geen onbekend terrein. Twee jaar geleden sprintte hij er naar een derde plaats net achter Van der Poel en Alaphilippe. Vorig jaar reed hij in Overijse als achtste over de streep. We gunnen hem toch allemaal de overwinning, niet?


Kwiatkowski won afgelopen zondag met het kleinste verschil zijn tweede Amstel Gold Race (Foto: Photo News)

Onze laatste ster gaat naar Marc Hirschi. Zijn voorbereiding verliep allesbehalve perfect door heupproblemen, maar daar lijkt de Zwitser nu definitief van verlost te zijn. Na enige vertraging begon hij pas eind maart aan zijn seizoen, maar bij zijn eerste wedstrijd was het wel al meteen prijs in Per Sempre Alfredo. Vervolgens verzamelde hij de ene ereplaats na de andere in de kleinere koersen. Zijn negende plaats in de Amstel toont aan dat we opnieuw de good old Hirschi van bij Team Sunweb mogen verwachten in de heuvelklassiekers.

Joker

Onze joker delen we deze keer uit aan Michael Matthews. De Australiër heeft er een zeer degelijk voorjaar opzitten met onder meer een vierde plaats in Milaan-Sanremo, een elfde plaats in de Ronde en een zevende in de Amstel. Bling verschijnt straks voor de 9e keer aan de start van de Brabantse Pijl en werd er in het verleden al twee keer 2e, een keer 4e en een keer 5e. Kan hij dit keer wel op het hoogste schavotje staan? 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of beluister onze podcast Kopman in samenwerking met Sporza!

595 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page