top of page

De Grote Eindbalans

Nous sommes arrivés! Tot gevloek van velen zit de Tour, en dus ook de Sporza Tourmanager er op. Niks meer te doen dus aan je plek in de algemene rangschikking en je minicompetities. Sommigen zullen hun barbecue, taart of portemonnee moeten bovenhalen, anderen zullen nog maanden of zelfs jaren stoefen over het aftroeven van hun wielervrienden. Volgend jaar beter! En daarom presenteren we u nu een overzicht van de keuzes die u dit jaar wel had moeten maken!


Beste renners: Pogacar dubbelt Vingegaard


Hoeveel punten zouden drie ritten, zeventien dagen in het geel, de bollen, wit, een achtste plaats in het puntenklassement en eindwinst in deze Tour opleveren? Het juiste antwoord is 1 636 punten. Duizelingwekkende cijfers, zeker als we het vergelijken met Pogacars dichtste achtervolgers Jonas Vingegaard (852) en Mark Cavendish (770). Ondanks drie ritoverwinningen grijpt Wout van Aert net naast een podiumplek.


Tadej Pogacar, Mark Cavendish, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe wonnen maar liefst 11 van de 21 ritten in deze Tour. Dergelijke dominantie levert hen ook in de Sporza Tourmanager een top 11-plaats in het algemene klassement op. Na urenlange discussies voorafgaand aan deze Ronde van Frankrijk over het al dan niet nemen van De Grote Vijf spreken de resultaten voor zich: Ze moesten in je team.


Ontdek hier het puntentotaal van alle renners:

Puntentotaal alle renners
.xlsx
Download XLSX • 16KB

Beste koopje: Geen Vingegaard? Dan vis je achter het net.


De Tourmanager die Vingegaard vanaf het begin in zijn ploeg had, sloeg goud aan de haak. Tussen al die kleppers met hun dure prijskaartje eindigde hij tweede in deze Tour. Daarmee was de Deen zonder twijfel de revelatie. Door zijn ritwinst en vierde plek in het algemene klassement verdient Ben O'Connor hier ook een vermelding.

Beste klassementsman: Pogacar laat de rest ter plaatse


Wat een Tour van Pogacar! Hij scoorde maar liefst 1 636 punten. Dat zijn er maar liefst 309 meer dan vorig jaar. Jonas Vingegaard, de verrassende nummer twee volgt op 784 punten van de Tourwinnaar. De jonge Deen ontbolsterde helemaal na het wegvallen van kopman Primoz Roglic, goed voor 852 punten. Richard Carapaz vervolledigt het podium in Parijs én in de Sporza Tourmanager.

Beste sprinter: Cavendish pakt er vier


Wie had dat gedacht? Mark Cavendish mag naar huis met vier ritzeges op zak. Reken daar ook nog eens de 100 punten van de groene trui bij waardoor Jasper Philipsen, Michael Matthews en Sonny Colbrelli niet eens op de foto staan. Wout van Aert zullen we na zijn overwinning in Parijs toch maar bij de sprinters rekenen, zeker?

Beste rittenkaper: De crossers


Is Wout van Aert wel een rittenkaper? Inmiddels zit de veldrijder al in Tokio met drie ritzeges in de koffer. Een bergrit, een tijdrit en een sprintetappe leveren hem 656 punten op. Zijn eeuwige rivaal bleef slechts een dikke week in de Tour, toch deden er slechts negen renners beter. Hoed af, voor beide heren.

Beste witte merel: Patrick Konrad vloog


Hoelang hebt u wel niet gezocht naar die ene dark horse die niemand heeft? Ongetwijfeld hebt u Patrick Konrad voor 4M overwogen. De sterke Oostenrijker won de rit naar Saint-Gaudens en op weg naar Quillan moest hij alleen Bauke Mollema laten voorgaan. Le Tour de Bonnamour mocht er ook wezen. De Franse rasaanvaller reed in bijna elke etappe in beeld en werd daarvoor beloond met de superstrijdlust. Helaas levert dat geen punten op in de Sporza Tourmanager!


 

De kans op een Sporza Vueltamanger is zeer klein. De Lead-Out trekt de komende weken dan ook op hoogtestage om in bloedvorm te zijn aan de start van het voorjaar. Blijf ons intussen zeker volgen op onze sociale mediakanalen: Facebook, Twitter en Instagram! Tussen onze koersdutjes door blijven we u verrassen met spectaculaire statistieken, verrassend interviews en prangende meningen.

1.485 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page