top of page

Vijf (voorbarige) conclusies na de Omloop

Bijgewerkt op: 22 aug. 2021

We weten het, nooit conclusies trekken op basis van één koers. Wel, we kunnen het toch niet laten. Dit is wat je moet onthouden van de eerste voorjaarsklassieker.

Davide Ballerini toonde zich de snelste aan de meet (Foto Deceuninck- Quick-Step)


1. The Wolfpack is ook in 2021 de beste ploeg van het peloton


Dertien wedstrijden. Dertien keer top tien. Vijf overwinningen. Deceuninck-Quick-Step is andermaal de te kloppen ploeg in het seizoensbegin. Het Wolfpack-gevoel overstijgt ook in 2021 nog steeds het individuele belang. “Alaphilippe zei dat het mijn dag zou worden", vertelde een dolgelukkige Davide Ballerini (5.5m). Dat de wereldkampioen de kaart durft te trekken van een 26-jarige ploegmaat die amper zeven profoverwinningen telt is bijzonder knap. Chapeau, Julian!2. Sep Vanmarcke was misschien wel de sterkste renner in koers


Jaja. We geven het toe. We dachten ook dat het weer van dattem was toen Sep Vanmarcke (7m) tegen de grond ging. Weer pech, weer geen klassieker. Met een derde plaats aan de streep en een sterke prestatie in de kop van de wedstrijd verbaasde hij menig vriend en vijand. Al een transfer waard? Neen, dat (nog) niet. Ook in 2017 en 2018 wist de West-Vlaming op het podium te eindigen in de Omloop, het vervolg van het voorjaar was toen geen succes.


3. TerugTrekken


We hebben gezocht. Maar niet gevonden. De eerste renner van Trek-Segafredo was Alex Kirsch op de 63ste (!) plaats. Nochtans werd de rood-zwarte brigade aangekondigd als dé ploeg die de renners van Patrick Lefevere het vuur aan de schenen moest leggen. Aan het wedstrijdverloop lag het niet, voor snelle mannen Pedersen (10m), Stuyven (9m) en Theuns (7m) was de groepssprint een ideaal scenario. Het is zaak om nu zo snel mogelijk de rug te rechten. Te beginnen morgen in Kuurne.
4. Ineos heeft het sterkste blok (na Deceuninck-Quick-Step)


Van Plan A. Over plan B. Naar plan C. Een sterke Tom Pidcock (5.5m) mocht de debatten openen, Moscon (7m) probeerde te anticiperen op de Muur. Plan C was spurter Hayter (3m), maar een valpartij in de slotkilometers fnuikte zijn sprintkansen. Jarenlang zette Team Ineos niet in op de Vlaamse klassiekers, maar dit jaar lijken ze het roer om te gooien. Met Van Baarle (7m) en Rowe (5.5m) nog achter de hand mag Dave Brailsford reikhalzend uitkijken naar de rest van het voorjaar.5. Waag je nooit aan voorspellingen over dark horses


We zijn benieuwd naar het kapsel van deze man. Hij had het wellicht niet verwacht, en om eerlijk te zijn wij ook niet. Dat Jake Stewart (3.5m) een groot talent was schreven we al in ons artikel met de dark horses, maar een tweede plaats in de eerste klassieker? Nee, dat hadden zelfs de echte kenners niet kunnen voorspellen. De jonge Brit is ook nog sterk tegen de klok én kan een heuveltje over. Man om in de gaten te houden.

 

Blijf up-to-date van al het nieuws in wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram!

384 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page