top of page

Onze sterren voor Nokere Koerse: wij zoeken het niet te ver

Na een hectische week vol puntenloze koersen is het eindelijk weer tijd om de Sporza Wielermanager te hervatten. Na Kuurne-Brussel-Kuurne en Le Samyn alweer de derde niet-World Tourrit van deze Wielermanager. De keuze voor je kopman is met andere woorden van levensbelang. Wie zien wij triomferen op de Nokereberg? Wij zoeken het niet te ver en vinden de kanshebbers vooral tussen de uitslagen van de voorbije weken.***


Onze topfavoriet heet Tim Merlier. Na zijn succesjaar 2021, waarin hij koersen won zoals Le Samyn, de Bredene-Koksijde Classic, de Elfstedenronde, GP Jean-Pierre Monseré én de Ronde van Limburg, ben je geneigd te stellen dat Merlier gemaakt is voor dit soort werk. Na de mooie ritoverwinning op World Tour-niveau in de Tirreno-Adriatico iser bovendien al wat druk van de ketel.


**


De naam van onze volgende kanshebber zal je wellicht ondertussen wel kennen. Wie zijn uitslagen van de voorbije weken leest, kan zich wel eens vergissen en denken dat het om ene Wout van Aert gaat. Natuurlijk behaalde Hugo Hofstetter deze resultaten niet in de World Tour, maar toch: 3de in Kuurne, 2de in Le Samyn, 3de in de GP Jean-Pierre Monseré en 3de in de Ronde van Drenthe. Enkel een overwinning blijft voorlopig nog uit. Misschien brengt Hugo daar op de Nokereberg verandering in?


Wie wel al weet wat winnen is dit jaar, is toptalent Arnaud De Lie. Zijn teller staat voorlopig op twee, met onlangs nog een prachtige overwinning in de GP Jean-Pierre Monseré. Dat kan toch gezien worden als een goede waardemeter voor Nokere Koerse. Het valt nog te zien of de 20-jarige (die vandaag verjaart) elke week zo’n blakende vorm kan tentoonstellen, maar hij start ongetwijfeld met de ambitie om te winnen.


*


In dit soort koersen moet er altijd rekening gehouden worden met de Noormannen van Uno-X. Vooral Rasmus Tiller lijkt weer in bloedvorm. Met een 6de plaats in de Omloop Het Nieuwsblad en een 9de plaats in Le Samyn heeft hij al heel wat punten opgeleverd. Ook voor hem lijkt het tijd om eens te oogsten. Bovendien kan hij rekenen op een sterk blok, want met onder andere Kristoffer Halvorsen en Lasse Norman Hansen kan Uno-X op meerdere paarden wedden. Die laatste was bijvoorbeeld een tip van onze kornuit van binnenuit.


Dan toch een ster die we eerder uitdelen op basis van de naam en niet omwille van recente resultaten. Pascal Ackermann behoorde twee jaar geleden nog tot het lijstje van de beste vijf sprinters ter wereld, maar heeft het de laatste tijd wat moeilijker. Misschien kunnen de geweldige resultaten van zijn nieuwe ploeg hem inspireren om ook nog eens te scoren. In 2019 kwam hij alvast als tweede binnen in Nokere. Binnen UAE kan men trouwens ook rekenen op Rui Oliveira, nog een interessante pion.

Onze laatste ster gaat misschien ietwat verrassend naar Jordi Meeus. Hoewel hij vorig jaar 4de werd, zijn er dit jaar nog niet veel signalen die tonen dat hij hoger mag mikken. Toch geven we hem het voordeel van de twijfel. Hij zal zeker niet het enige speerpunt zijn binnen zijn ploeg, maar als het op een sprint aankomt is hij in principe de snelste bij BORA-hansgrohe. Zijn we nu te chauvinistisch? Misschien.


Joker


Wanneer we de erelijst van de voorbije jaren bekijken, komen we voornamelijk sprinters tegen. Op één recente uitzondering na: Ludovic Robeet. Hij slaagde er vorig jaar in om het peloton met sprinters te verrassen. Wie achten we daar dit jaar toe in staat? Een opvallende naam op de startlijst is die van Victor Campenaerts. Samen met Florian Vermeersch krijgt hij een vrijbuitersrol bij de sterke Lotto-formatie. ‘Vocsnor’ zal in de finale ongetwijfeld iets proberen, al is het maar om zijn ploegmaat De Lie in een zetel te zetten of om zijn ribblessure te testen. Kan hij de koers hard maken en met een splijtende demarrage – niet-getelefoneerd deze keer – de wedstrijd naar zijn hand zetten? Wij geloven van wel.

 

Nog niet aangesloten in onze minicompetitie? Doe het dan snel via deze link.

477 weergaven0 opmerkingen
bottom of page