top of page

Onze sterren voor Le Samyn: Kunnen sterke beren de sprint voorkomen?

Het openingsweekend zit er nog maar net op of de wielermanager moet vandaag weer vol aan de bak. Waar we allen zo lang op hebben moeten wachten, is nu eindelijk zover. Le Samyn maakt voor het eerst zijn intrede in de Sporza Wielermanager. Welke renners behoren tot de favorieten in de Waalse seizoensopener? Onze redactie heeft gestemd en dit zijn onze sterren.***

Quick-Step-Alpha Vinyl kon na een valse start in de Omloop rekenen op Fabio Jakobsen om de meubelen te redden. Na een machtige sprint pakte de Nederlander de winst in Kuurne-Brussel-Kuurne. Net als zondag in Kuurne bombarderen we Jakobsen nu ook als favoriet voor Le Samyn. Er staat dit seizoen namelijk geen maat op The Hurricane of Heukelum in de sprint. Het parcours van de semiklassieker in en rond Dour is dan wel een tikkeltje zwaarder dan afgelopen zondag, de concurrenten zullen toch van goeden huize moeten zijn om deze Jakobsen eraf te rijden.


**

De weergoden zijn de sprinters vandaag goed gezind. Een zware regeneditie zal het dit jaar niet worden. Net als Quick-Step hopen ook de mannen van de broers Roodhooft op een massasprint in Dour. Hun kopman Tim Merlier is in Le Samyn namelijk uit op revanche na zijn 12e plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Henegouwse kasseien en hellingen zijn bovendien geen onbekend terrein voor hem. Zijn overwinning vorig jaar in Le Samyn was hét startschot voor een succesvol wielerseizoen.


Le Samyn hoeft zeker niet in een massasprint te eindigen. In het verleden bewees Niki Terpstra tot tweemaal toe dat de aanval ook loont in en rond Dour. Bij Lotto-Soudal rekenen ze hiervoor op Victor Campenaerts. In de Omloop sleepte een beresterke Campenaerts nog een mooie vijfde plaats uit de brand na een val en twee lekke banden. Net na de aankomst in Ninove liet de werelduurrecordhouder al weten enorm uit te kijken naar deze wedstrijd. Het enthousiasme van Vocsnor doet alvast het beste vermoeden.


*

Niet enkel wielerliefhebbers kijken uit naar Le Samyn. Ook Oliver Naesen is al jaren fan van de Waalse semiklassieker. De voorbije jaren moest Oli het nog vanachter zijn televisie gadeslaan, maar dit jaar staat hij er voor het eerst aan de start. Voor zijn debuut werpen we hem dan ook graag een ster toe. Na een teleurstellend 2021 gaat Naesen dit jaar op zoek naar eerherstel. Zijn openingsweekend geeft de burger moed. Met een vierde plaats in de Omloop en een 20ste plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne zou Naesen dit jaar opnieuw vertrokken kunnen zijn. Waarom zou een kasseivreter in vorm niet kunnen uitpakken in Le Samyn?


Doet Oliver Naesen vandaag beter dan zijn vierde plaats in de Omloop? (Foto: Cor Vos)


Ook Matteo Trentin krijgt van ons een ster. De doorwinterde Italiaan werd nog last minute toegevoegd aan de deelnemerslijst. De goede benen lijkt hij al gevonden te hebben. Net als vorig seizoen opende Trentin zijn Vlaamse voorjaar met twee top tien plaatsen. De laatste en enige keer dat hij Le Samyn reed was in 2012. Exact tien jaar geleden werd hij er tiende in een massasprint. Solo of in een sprint met Trentin moet je altijd rekening houden.


Onze laatste ster gaat naar een oud-winnaar van Le Samyn. Hugo Hofstetter toonde zich in 2020 de beste in een sprint met een kleine groep. De Waalse wegen rond Dour moeten hem duidelijk liggen, want vorig jaar strandde de Fransman op een vijfde plaats. Hofstetter moet dit seizoen zijn ploeg Arkéa-Samsic aan de broodnodige UCI-punten helpen voor de beoogde promotie naar de WorldTour. Met een derde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne deed hij al vroeg op het seizoen zijn duit in het zakje. In Le Samyn wil hij daar maar al te graag een vervolg aan breien. Na een zware koers hou je in de sprint maar beter rekening met de beresterke Fransman.


Joker


Exact een jaar geleden maakten we kennis met een ijzersterke Noor. Rasmus Tiller moest vorig jaar in Le Samyn enkel onze landgenoot Tim Merlier voor zich dulden. Dit jaar zakt de Noor met extra vertrouwen af naar Dour. Zijn zesde plaats in de Omloop bewijst zijn goede vorm en ook zijn team Uno-X verkeert momenteel in bloedvorm. De Noorse formatie zal er niet voor terugdeinzen om de koers hard te maken, maar ook in de sprint zullen ze hun mannetje staan met Tiller.

 

Nog niet aangesloten in onze minicompetitie? Doe het dan snel via deze link.


1.126 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page