top of page

Onze sterren voor Bredene Koksijde: copy-paste Nokere?

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2022

De Sporza Wielermanagertrein is sinds woensdag echt vertrokken en valt nu niet meer stil tot in Luik. Volgende halte: de Bredene Koksijke Classic. Op papier een nieuw sprintersfestival, al kan de kustwind altijd voor een ander scenario zorgen. Zien we dezelfde namen op de voorposten als in Nokere?


***


Onze redactie gaat alvast uit van een gelijkaardige uitslag als woensdag. Over de topfavoriet bestaat dan ook geen twijfel: Tim Merlier. Hij is titelverdediger in de Bredene Koksijde Classic, en waren er na het openingsweekend nog twijfels over zijn vorm, dan zijn die nu helemaal weg. Met twee vingers in de neus triomfeerde hij op Nokereberg, enkel de verrassende Walscheid kwam min of meer in de buurt. Voert hij een bisnummertje op in Koksijde? De kans is groot.


**


Ook Arnaud De Lie behoudt het vertrouwen van onze redactie. De prille twintiger liet al hele mooie dingen zien in zijn eerste profjaar. Dat hij snel is, konden we al vaststellen in Mallorca tijdens het absolute seizoensbegin. Ondertussen heeft hij in Samyn en Nokere ook bewezen dat hij de afstand en de zwaarte van een semiklassieker goed aankan. Als hij zich in Koksijde nog iets beter weet te positioneren in de sprintvoorbereiding, dan zit er misschien wel meer in dan een derde plaats.


De andere renner die twee sterren van ons krijgt, is ondertussen geen onbekend gezicht meer in onze favorietenlijstjes: Hugo Hofstetter. De Franse sprinter – wiens naam wel eens tot uitspraakdiscussies leidt – is in de vorm van zijn leven. Momenteel staat zijn teller voor 2022 al op vijf podiumplaatsen, alleen een overwinning ontbreekt. Lukt het hem in Koksijde? Waaiervorming en pelotonuitdunning zouden in het voordeel van sterke Hugo kunnen spelen.


*


Bij de laatste sterren komen we uit bij de verrassing van de voorbije twee dagen: Max Walscheid. Dat de Duitser met een koersfiets kan rijden, weten we al een aantal jaar. Hij is behoorlijk snel, heeft een degelijke tijdrit en weet ook hoe je over kasseien moet dokkeren. Zijn grootste probleem is dat hij nergens in uitblinkt. Toch bewees hij zopas in de GP Denain dat dat niet hoeft om een koers te winnen. Hij zal er zich ongetwijfeld opnieuw tussengooien, en als dan het scenario wat meezit, weet je maar nooit. Benieuwd hoe fris hij nog is na twee zware dagen.


Een dag voor de Bredene Koksijde Classic bewijst Walscheid zijn hoogvorm in de GP Denain (bron: Photo News)


Als we zoeken naar schaduwfavorieten gaat onze blik tegenwoordig snel richting de selectie van Uno-X. De oranje Noren hebben sinds vorig seizoen een plekje in ons wielerhart veroverd met hun attractieve manier van koersen. In de Bredene Koksijde Classic mikken ze waarschijnlijk opnieuw op Rasmus Tiller. Op Nokereberg kwam hij er niet echt meer uit in de massasprint, maar de stoere Noorman krijgt een nieuwe kans in Koksijde. Aangezien ook hij waarschijnlijk de pure snelheid mist om Merlier te kloppen, is het misschien wel interessant voor Uno-X om de wedstrijd zo hard mogelijk te maken. Een vrijblijvende tip aan de ploegleiders: laat Lasse Norman Hansen maar eens goed doortrekken in de Moeren – het open landschap nabij Veurne.


Tot slot blijkt er binnen onze redactie toch nog altijd ontzag te zijn voor Pascal Ackermann. Zijn erelijst liegt er natuurlijk niet om – met onder andere twee ritzeges in zowel de Giro als de Vuelta - , maar dit seizoen was het vooralsnog povertjes. We gaan ervan uit dat de Duitser op zijn 28e nog niet versleten kan zijn en dat hij zijn sprintersbenen dus elk moment kan terugvinden. Ackermann weet trouwens hoe hij moet winnen in Koksijde, want in 2019 was hij er al eens de snelste. Misschien zorgt de frisse zeelucht voor een heropleving. We schrijven hem alleszins niet af.


Joker


Als joker kiezen we ditmaal voor Dries Van Gestel. We moeten eerlijk zijn: voor het seizoen begon, had niemand onder ons hem zelfs maar overwogen als kandidaat winnaar in de (semi)klassiekers, maar zijn recente prestaties zijn indrukwekkend. Zesde in Kuurne, zevende in Samyn en afgelopen zondag winnaar in Drenthe… Dan ben je in vorm. Winnen in een massasprint zal onze landgenoot van TotalEnergies niet lukken, maar als er een klein groepje wegrijdt, is de kans groot dat hij erbij is.

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram!

678 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page