top of page

Onze Grote Tips (deel 3): Met deze witte merels (2,5-3m) wordt jouw team een hoogvlieger

De speerpunten en het duurdere middenveld hebben ongetwijfeld al voor de nodige hartverscheurende keuzes gezorgd. De volgende stap is om met een zeer beperkt budget op zoek te gaan naar de ideale koopjes voor je team. Wij van de Lead-Out spreken liever niet over ploegopvullers, want ook in de lange lijst van renners in de prijscategorie tussen 2,5 en 3 miljoen staan er nog enkele interessante namen. We zetten voor jullie tien witte merels op een rij.Beginnen doen we bij de ploeg van Wout van Aert. De meeste wielermanagers hebben ondertussen al de volle twaalf miljoen neergeteld voor hun absolute kopman. Maar denk zeker ook eens aan zijn luitenanten. Tosh van der Sande (3m) nam vorig jaar in stijl afscheid van 10 jaar Lotto-Soudal met een 10e plaats in de Amstel en een 5e plaats in Dwars door Vlaanderen. Dit jaar wil Tosh zich volledig smijten voor Wout van Aert, maar onze 31-jarige landgenoot zal ongetwijfeld ook zijn eigen kans kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor Nathan Van Hooydonck (3m), al lijkt hij voorlopig minder interessante koersen te rijden. En vergeet ook niet dat als Van Aert wint, de knechten zelf ook punten sprokkelen. Punten gegarandeerd dus!

We smijten er graag nog een Belg bij. Tot voor kort vrij onbekend, maar sinds zijn overwinning in De Trofeo Palma the next big thing in België. Ook wij gaan graag mee in de hype rond Arnaud De Lie (3m). Met Tom Boonen als voorbeeld wil ook onze 19-jarige landgenoot meer zijn dan een pure sprinter. Bij Lotto-Soudal, dé ploeg in vorm, geloven ze voluit in De Lie. Het programma van de neoprof lijkt alvast goed gevuld te zijn dit voorjaar. Het zou ons niet verbazen moest hij zijn eigen kans mogen gaan in koersen als Le Samyn en Nokere Koerse.


Als neoprof renners als Nizzolo, Matthews en Molano kloppen in de sprint? Straffe kost! (Foto: Cor Vos)


De laatste Belg in dit lijstje hebben we te danken aan de voorkennis van Bas Tietema. In onze podcast Kopman verklapte hij namelijk de uitstekende vorm van zijn ploeggenoot bij Bingoal Pauwels Sauzen, Laurenz Rex (2,5m). De 22-jarige Belg werd vorig jaar knap 21ste in Roubaix en lijkt volgens Tietema dit jaar klaar te zijn om nog een stap hogerop te zetten. Ook Timothy Dupont liet al verstaan veel van Rex te verwachten dit jaar.

Een witte merel die nu al goed op dreef is, is Alessandro Covi (2,5m). De renner van Team UAE liet er dit jaar geen gras over groeien. Met winst in de Ronde van Murcia en de Ruta del Sol toonde de 23-jarige Italiaan al meteen zijn topvorm. Covi houdt van de steile klimmetjes en heeft een enorme punch als extra wapen achter de hand. Het bewijs dat ook klassiekers hem moeten liggen: zijn 9e plaats in de Brabantse Pijl in zijn eerste jaar bij de profs en een 5e plek vorig jaar in de Clasica San Sebastian. Team UAE weet dat het met Covi een talentje in de rangen heeft staan en verlengde zijn contract tot 2024. In een interview gaf de Italiaan aan dat de Amstel Gold Race hem wel moet liggen, wij kijken er alvast naar uit.

Er staan nog wat interessante namen in deze prijscategorie voor de heuvelklassiekers. We kijken opnieuw naar Lotto-Soudal voor onze volgende witte merel. Andreas Kron (3m) zet dit jaar alles op alles om in topvorm aan de Ardense klassiekers te beginnen. Zijn ultieme droom, winst in Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour des Alpes Maritimes et du Var reed de 23-jarige Deen, in de schaduw van kopman Tim Wellens, naar een 8e plaats in het algemeen klassement. Alles lijkt dus volgens plan te verlopen voor de Deen.

Nog iemand die niet vies is van wat klimwerk is Tobias Halland Johannessen (2,5m). De 22-jarige Deen wuifde vorig jaar de beloften uit met winst in de Ronde van de Toekomst, een 2e plek in het eindklassement van de Baby Giro en een 3e plek in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Dit jaar maakte hij de overstap naar de profs bij Uno-X en haalde hij meteen snoeihard uit in Bessèges met etappewinst en twee derde plaatsen. Het is momenteel nog koffiedik kijken naar zijn programma, maar voor slechts 2,5 miljoen hoeft u over dit toptalent zeker niet te twijfelen. Geniet ervan zolang het kan!


Tobias Halland Johannessen met ritwinst in de Ster van Bessèges (Foto: Cor Vos)


Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de volgende witte merel op ons lijstje. De winnaar van de Baby Giro vorig jaar en de nieuwe hoop van het Spaanse wielrennen, Juan Ayuso (2,5m), is met zijn prijskaartje een echt koopje met het zicht op de heuvelklassiekers. Het Spaanse toptalent miste dan wel onlangs de Ruta del Sol met een coronabesmetting, Ayuso heeft nog meer dan voldoende tijd om rustig te herstellen. Voorlopig lijkt hij aan de start te komen van de Amstel, de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl.

Ook bij INEOS trekken ze meer en meer de kaart van de jonge gasten. Zo trokken ze al toptalenten aan als Ben Tulett en Luke Plapp met het oog op de toekomst. Reken daar gerust ook maar Magnus Sheffield (2,5m) bij. De 19-jarige Amerikaan werd vorig jaar 23ste in Nokere Koerse en heeft naast een goede tijdrit ook alles om het te maken in de klassiekers. Zijn ritzege in de Ruta del Sol bewijst dat Sheffield naar zijn beste vorm piekt voor het voorjaar.

Kan Sheffield het peloton ook verrassen in de klassiekers? (Foto: Cor Vos)


Arkéa-Samsic staat voor een belangrijk wielerjaar. Het Franse procontinentale team wil dit jaar graag promoveren naar de WorldTour. Hiervoor verandert Arkéa dit jaar van strategie en laat het zelfs de Giro links liggen. Dan maar scoren in het klassieke werk zeker? Hiervoor rekenen ze bij de Franse formatie naast onze landgenoot Capiot ook op Connor Swift (3m). De 26-jarige Brit rijdt dit jaar bijzonder sterk en lijkt vooruit geschoven te worden om punten te sprokkelen in het voorjaar. Hou de Franse formatie dus maar in het oog!


 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram!

10.340 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page