top of page

Leider Sporza Wielermanager: “Ik overleg elke keuze met mijn broers en vader”

Milaan-Sanremo is achter de rug en vandaag staat er met Brugge - De Panne al opnieuw een koers voor de deur. Pieter Janssens staat met zijn ploeg “Van Mossel Cycling Team” aan kop in het algemeen klassement. “Of ik mijn ploeg wil doorsturen? Dat moet ik hier toch even overleggen”, lacht de fiere leider.


De familie Janssens: Leider Pieter Janssens (midden) met zijn assistenten vader Luc (links) en jongere broer Thomas (rechts)


"Mads Pedersen reken ik ook bij de toppers"


Ten huize Janssens wordt er druk gedebatteerd over de samenstelling van de ploeg. “Het is eigenlijk de ploeg van mijn papa, maar samen met mijn broers overleggen we alle keuzes.” De Grote Drie waren voor de koploper een zekerheid, net als Tom Pidcock. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, Mads Pedersen, rekende hij ook bij de toppers, een prima keuze zo blijkt. De ex-wereldkampioen is met 145 punten voorlopig de beste renner in Sporza Wielermanager.


De koploper geeft toe dat hij tot nu toe al wat geluk kende. Om zijn ploeg aan te vullen zette de leider namelijk enkele goedkope renners in zijn team die onverwachts al goede prestaties leverden, waaronder Jenthe Biermans. “We bekijken altijd de resultaten van vorige jaren van elke renner. We hadden wel verwacht dat Biermans in een wedstrijd een goed resultaat kon rijden, maar een vijfde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne is wel straf.” Naast Biermans rekent Janssens op Pascal Eenkhoorn, Nathan Van Hooydonck en Gianni Vermeersch als goedkope puntenpakkers in de Vlaamse koersen.


"Ik verwacht vandaag niet al te veel punten"


Wanneer we hem confronteren met het afhaken van kopman Mads Pedersen voor de Oxyclean Classic Brugge-De Panne, valt de beste wielermanager van het moment uit de lucht. “Doet Pedersen niet mee? Ah zie, ik moet mijn ploeg nog eens nakijken. We hadden er daarnet al een discussie over tijdens onze fietstocht. Ik heb tot nu toe zeven starters, maar daar zitten geen favorieten bij, dus ik verwacht niet al te veel punten”.


Dat Tim Merlier niet aan de start verschijnt, is een serieuze aderlating voor de familie Janssens. “Merlier hebben we getransfereerd voor Sören Kragh Andersen voor de wedstrijd Bredene-Koksijde”. Het hart van Pieter ging dan ook sneller slaan toen de Deense hardrijder op de Via Roma in de achtervolging ging op Jasper Stuyven. “We hebben daar wel wat geluk gehad, niet dat we het Andersen niet gunden, maar voor het spel was het natuurlijk wel jammer geweest als hij veel punten had gepakt.” De snelle man van Alpecin-Fenix was al de tweede wissel die het “Van Mossel Cycling Team” doorvoerde, eerder werd Xandro Meurisse al ingewisseld voor Jake Stewart.


Over enkele jaren zelf in Sporza Wielermanager?


De naam van zijn ploeg is geen toeval. “Ik ben zelf laatstejaarsbelofte bij Van Mossel Cycling Team. Die ploeg heeft een goede reputatie en is vlakbij”, verklaart Janssens zijn keuze. “Ik heb nog tegen Timo Kielich (Alpecin - Fenix Development Team) gereden, en met Stan van Tricht (SEG Racing Academy) en Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen - Baloise) heb ik nog bij de nationale selecties gezeten. Of ik zelf ambities heb om profrenner te worden? Dat is wel het doel natuurlijk.” Misschien zet hij zichzelf binnen enkele jaren wel in zijn eigen team op Sporza Wielermanager.


Het Van Mossel Cycling Team:


 

Mis geen enkele spectaculaire statistiek, verrassend interview of belangrijke voorbeschouwing via onze sociale mediakanalen: Facebook, Twitter en Instagram!

617 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page