top of page

Eindwinnaar Sporza Wielermanager ‘VanAvermatti’: “Ik vergat mijn ploeg aan te passen voor Kuurne"

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021


Vergeet Wout van Aert, Mathieu van der Poel of Tom Pidcock. Matti Verhaegen (27) is dé man van het voorjaar, met zijn ploeg Van Avermatti had hij amper vijf (!) puntjes voorsprong op dichtste achtervolger BAT. “De uitslag kwam maar niet online. Het was bang afwachten op het verlossende berichtje van een van mijn vrienden.”


De fiets van Matti Verhaegen zal een flinke opknapbeurt krijgen, dankzij de hoofdprijs van Shimano


“Mijn geheim? Niet te veel nadenken”


“Ik heb mijn ploeg pas een dag voor de Omloop het Nieuwsblad samengesteld”. Een bewuste keuze van de 27-jarige jongeman uit Grobbendonk: “Zo had ik niet de tijd om nog twee weken na te denken over mijn keuzes.” Met Omloop-winnaar Davide Ballerini in zijn ploeg verliep de start van het wielervoorjaar meteen naar wens. Verhaegen vierde die overwinning misschien wel te hard. Zo hard dat hij zijn team vergat aan te passen voor Kuurne-Brussel-Kuurne: “Mathieu van der Poel zat zelfs nog op mijn bank.”


De Scheldeprijs draaide uit op een fiasco, de ploeg van Verhaegen haalde slechts een puntje. Nadien gingen de prestaties van de VanAvermatti’s in stijgende lijn. “Na de Ronde van Vlaanderen stond ik al goed in het algemene klassement. Dat kwam vooral door mijn keuze voor Asgreen, al heb ik wel lang getwijfeld om hem aan de kant te laten en Lampaert in mijn ploeg te nemen. Daarnaast scoorden vooral de ‘Grote Drie’, monumentwinnaar Stuyven en renners als Sénéchal, Van Avermaet en Pidcock veel punten. Mijn goedkope dark horses, Stewart, Stannard en Meeus, hebben ook hun opdracht volbracht.”


“Mijn neef, Tosh van der Sande, zit niet in mijn ploeg. Maar dat durfde ik hem niet zeggen”

Het was nog maar de tweede deelname van ‘VanAvermatti’ aan de Sporza Wielermanager, al kent hij de geheimen van het vak. Verhaegen is een ervaren deelnemer aan wielerpronostieken op Scorito. Daar speelde hij onder meer tegen Tosh van der Sande. “Tosh is mijn neef, vroeger deed hij wel eens mee aan wielerpronostieken.” Een overschakeling naar een Wielermanagercarrière lijkt er niet meteen in te zitten voor de renner van Lotto-Soudal. “Hij bakte er meestal niet veel van. Of ik Tosh in mijn ploeg heb gestoken? Nee, maar dat durfde ik hem niet zeggen. Hij stuurde mij vanmorgen wel een berichtje met felicitaties voor de overwinning”.


Tosh van der Sande had hij ook niet nodig om de eindoverwinning binnen te halen. “Dankzij mijn transfers in de Ardennenklassiekers ben ik uiteindelijk op de eerste plaats beland.” Verhaegen koos onder andere voor Matthews, Roglic en Gaudu. “Normaal had ik ook Pogacar getransfereerd, maar na het nieuws dat hij de Waalse Pijl niet kon rijden heb ik toch voor Schachmann gekozen.” Het was dan ook nagelbijtend toekijken toen ze met vijf naar de meet gingen in Luik: “Het was echt hopen op Gaudu. Doordat ik de achtervolgende ploegen niet kon zien, had ik er echt geen gerust gevoel in. Na de meet kreeg ik al Whatsapp-berichten met de vraag of de overwinning binnen was. De rangschikking verscheen nog niet dus het was bang afwachten, tot ik het verlossende berichtje kreeg.” Naast een jaar lang lof van (ex-)collega’s en vrienden wint Verhaegen ook een Shimano Service ter waarde van 200 euro. “Mijn fiets kan nog eens een beurt gebruiken, dus dat komt goed van pas”.


Het winnende team 'VanAvermatti':


Winnaar Matti Verhaegen behaalde maar liefst 389 (!) punten in de Ronde van Vlaanderen!


De transfers:

 

Doe jij het beter in de Sporza Tourmanager? Hou dan zeker onze sociale mediakanalen Facebook, Twitter en Instagram! in de gaten. De Lead-Out biedt je de komende weken nog meer fantastische tips, spectaculaire statistieken en verrassende interviews.

1.561 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page