top of page

Dit zijn de teams van ex-winnaars Thomas De Backer en Matti Verhaegen

Wat zeggen jullie de namen Thomas De Backer en Matti Verhaegen? Voor velen zijn het nobele onbekenden, maar bij wielermanagers in hart en nieren doen ze zeker en vast een belletje rinkelen. Matti won namelijk in 2021 de klassieke Sporza Wielermanager en Thomas ging later dat jaar met de overwinning in de Sporza Tourmanager aan de haal. Met welk team doen ze in deze editie opnieuw een gooi naar goud?The defending champ, de ideale zestien van Thomas De Backer


Thomas De Backer gaat resoluut voor een klassementsploeg. "Als je Pogacar niet in je team hebt, ben je ver van huis. Hetzelfde geldt voor Van Aert. Daarnaast ben ik voor klassementsmannen gegaan die me vorig jaar veel opgeleverd hebben. Vingegaard, Martinez, O'Connor en Haig gaan vol voor de eindzege of toch minstens het podium. De laatste drie krijgen dan ook nog eens de volledige steun van hun ploeg. Bahrein Victorious kan op meerdere paarden wedden. Caruso haalt waarschijnlijk de top tien en wint misschien wel één of meerdere ritten. Binnen diezelfde formatie ben ik ervan verschoten dat Mohoric maar zes miljoen kost. Vorig jaar won hij twee ritten. Nu gaat hij opnieuw punten pakken. Gaudu is met zijn zes miljoen een heel goedkope renner. De Fransman kent weinig slechte dagen. Constant in de top tien eindigen, is ideaal voor het puntentotaal aan het einde van de rit. Met Vlasov neem ik dan weer een risico. Acht miljoen is veel voor hem. Ik heb lang getwijfeld, maar zo kom ik aan acht renners die kans maken op de gele trui. Met de truien maak je het verschil. Minder met dagoverwinningen, want deze zijn moeilijk te voorspellen. Jammer dat Kelderman niet meegaat, want het is de eerste renner zijn die ik gekozen zou hebben."


"Dan kom ik aan de opvullertjes. Voor een wielermanager de moeilijkste keuzes om te maken. Hier heb ik echt aan liggen prutsen. Van der Hoorn is één van de betere renners van vier miljoen en Verona kan hier en daar ook wat uitrichten. Paret-Peintre kost raar maar waar amper drie miljoen (een foutje van Hannes Tahon, red.). Vorig jaar had ik hem ook in mijn team, maar leverde hij niet veel op. Hopelijk dit jaar dus meer geluk. Over Durbridge en Gallopin heb ik niet zo super lang nagedacht. Wie weet pakt het mits wat geluk goed uit. Ten slotte ben ik voor Gradek gegaan om een ploegmaat van de kanonnen bij Bahrein Victorious te hebben. Ik had nog graag Morkov in mijn ploeg gezet, omdat hij na zijn lead-out meestal nog doortrapt en een mooie plaats in de brand sleept. Helaas."


VanAverMatti, het ploegje van Matti Verhaegen


"Ook ex-winnaars van de wielermanager sukkelen met de gebruikelijke frustraties. Matti Verhaegen moest serieus puzzelen om binnen het budget te blijven. "Eerst en vooral heb ik gekeken naar de goedkopere namen van maximaal zes miljoen die in het oog springen. Zo is mijn ploeg voor het grootste deel al gevuld met gasten die hopelijk wat nuttige punten kunnen meepakken in massaspurts of via de lange ontsnapping. Ik hoop dat Wright van Bahrain Victorious zal meespurten en dat Louvel als rappe man zijn kans mag gaan binnen de ploeg van Arkéa-Samsic. Al zitten ze daar wel met Hofstetter en Capiot. Daarnaast heb ik Paret-Peintre, Mohoric, Guerreiro, Storer en Jorgenson meegenomen voor de ontsnappingen. Ook ben ik voor Morkov en McNulty gegaan. Beiden kunnen hopelijk hier en daar wat punten sprokkelen. De ene als lead-out en met dagsucces van Jakobsen, de andere als meesterknecht van Pogacar."

"Voor het klassement kies ik uiteraard voor Pogacar. 99 procent van de deelnemers zullen hem in hun ploeg zetten. Daarnaast heb ik gekozen voor Vingegaard, dit ten koste van Roglic. Ik hoop dat ze in de Tour voor de nodige spanning kunnen zorgen door samen op te boksen tegen Pogacar. In mijn ogen is Vingegaard bergop ietsje sterker dan Roglic, dus vandaar de keuze. Daarnaast ga ik wat het klassement betreft nog voor Vlasov en O'Connor. Er is in mijn team geen plaats voor een klassementsman van de Ineos Grenadiers, omdat ik daar de rangorde onduidelijk vind. Als sprintkopman heb ik voor Philipsen gekozen. Hij is in topvorm en verteert de heuvels en cols iets beter dan de rest van de spurters. En tot slot mag natuurlijk Van Aert als alleskunner niet ontbreken. Tot mijn grote spijt passen Van der Poel, Pedersen of Ganna niet meteen in mijn ploeg, maar met de transfers is er misschien nog wel iets mogelijk..."__________________________________________________________________________________


Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. En vergeet je niet in te schrijven in onze minicompetitie!

6.186 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page