top of page

Deze witte merels van 2,5 miljoen zijn meer dan ploegopvullers

Bijgewerkt op: 27 feb. 2021

De lijst van renners met een kostprijs van 2,5 miljoen is eindeloos. Gelukkig hebben wij tijd te veel en hebben we voor jou alle renners aandachtig doorgenomen. We plukken de interessantste namen eruit.Belgen in een knechtenrol


Beginnen doen we met Jordi Meeus. Hij dook al in verschillende lijstjes op als mogelijke revelatie van 2021. De 22-jarige sprinter is de eerste Belg ooit die een contract bij Bora-Hansgrohe weet te versieren. In Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic zou de Limburger kunnen sprinten voor een top 5-notering. Hij toonde zich in de Ster van Bessèges alvast klaar voor het voorjaar door naar een zesde plaats te sprinten tussen allerlei grote kanonnen.


Een andere potentiële witte merel is Piet Allegaert. De Belg van Cofidis rijdt zowat het hele klassieke voorjaar. Hij zal dat vooral in dienst moeten doen van onder andere Christophe Laporte (5m), maar de kans is groot dat hij ook zelf zijn kans krijgt in de kleinere koersen. Dat hij over een meer dan degelijke sprint beschikt is een extra pluspunt om hem in je team op te nemen.


Rappe mannen


Hannes Tahon vertelde ons dat je best op zoek gaat naar goedkope sprinters. Met Nokere Koerse, Bredene-Koksijde, Brugge-De Panne en de Scheldeprijs zijn er vier relatief kleine wedstrijden die waarschijnlijk op een massasprint eindigen. Een ereplaats van een sprinter kan daar veel punten opleveren. Clément Venturini kan voor die ereplaatsen zorgen. De Fransman reed in september een sterke Tour de France met drie keer een top 10-notering én bewees in het verleden al dat hij over kasseien kan rijden. Zijn ervaring als veldrijder zorgt in het moderne wielrennen voor extra hoge verwachtingen.


Clément Venturini werd in 2021 voor de vierde keer Frans kampioen veldrijden / Credits aan Fred Machabert


Arjen Livyns is geen witte merel meer


Matteo Jorgenson slaat het openingsweekend over, toch zou hij een mogelijke optie kunnen zijn in je team. We leerden de 21-jarige Amerikaan kennen als een Movistar-renner die over kasseien kan dokkeren, zo vind je er niet te veel. In de Tour de la Provence toonde hij zijn goede vorm met een twaalfde plaats op Chalet Reynard.


In die andere rittenkoers, de Ster van Bessèges toonde Stefano Oldani zich als meesterknecht van Tim Wellens (8m). Michel Wuyts tipte de Italiaan als mogelijke revelatie in De Tribune. En als Wuyts het zegt… Oldani reed vorig jaar ook al enkele knappe sprints in de Giro.


Naast Oldani leerden we ook Ethan Hayter kennen tijdens één van de weinige voorbereidingskoersen. Hij toonde zich door als derde te eindigen in de tijdrit van de Ster van Bessèges, voor kleppers als Kwiatkowski, Wellens en Pollit. Hannes Tahon vermeldde hem eerder al als joker. De ex-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne bij de junioren kan op alle terreinen uit de voeten.


In de derde voorbereidingskoers, Tour des Alpes Maritimes et du Var, eindigde Arjen Livyns in elke rit in de top 15. Een straffe prestatie waardoor hij een plaats veroverd heeft in het team van veel Sporza Wielermanagers. Hij wordt als kopman uitgespeeld door Bingoal – Wallonie Bruxelles. De 26-jarige West-Vlaming rijdt een uitgebreid programma en kan je dus heel wat punten opleveren.

Samuele Battistella heeft de vier monumenten op zijn menu staan. De beloftenwereldkampioen van 2019 - na de controversiële diskwalificatie van Nils Eekhoff (4m) – zal zich willen bewijzen. Bij Astana, dat niet meteen bekend staat om hun sterke voorjaarsploeg, krijgt hij misschien wel eens een vrije rol. We sluiten enkele top 10-noteringen niet uit.


Dan Martin is hét koopje van 2021


Save the best for last. We schrokken ons namelijk een hoedje toen we de prijzen bekeken: Dan Martin is hét koopje van 2021. De ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije mag dan wel al 34 jaar zijn, in de Ardennen kan hij nog altijd een ereplaats uit de brand slepen. Dat hij zijn talent nog niet kwijt is, bewees hij nog in de laatste Vuelta.1.657 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page