top of page

Uno-X: De verdwenen Noorse revelatie

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

Een tweede plaats in Le Samyn en drie renners in de top twintig van Kuurne-Brussel-Kuurne. Uno-X is dé revelatie van de eerste voorjaarskoersen. Volgens de Noorse wielercommentator Christian Paassche is dit nog maar het begin: “Ik geloof dat ze binnenkort wedstrijden gaan winnen."

Foto: BikeToday.news


We zochten tevergeefs naar de naam Kristoffer Halvorsen in de rennerslijst van Sporza Wielermanager. Niets te vinden. “Hoe? Is die gestopt?”, was onze eerste reactie. Nee, de voormalige beloftenwereldkampioen dwaalt nog steeds rond in het peloton. Na een moeilijk coronajaar met motivatieproblemen, sukkelde de stugge Noor in een depressie. Stig Kristiansen, die bondscoach was toen Halvorsen wereldkampioen werd, nam de sprinter onder zijn hoede bij het Uno-X Pro Cycling Team.


Sterke Scandinaviërs


Halvorsen reed zich in het voorjaar nog niet in de kijker, de 22-jarige revelatie Jonas Hvideberg deed dat in Kuurne-Brussel-Kuurne wel. Meegaan in de vroege vlucht, aanpikken bij Van der Poel en Narvaez op de Kluisberg en uiteindelijk nog sprinten naar een achttiende stek. Volgens Christian Petter Paasche, wielercommentator bij het Noorse TV2, zullen de sterke Scandinaviërs ons nog meer verbazen: “Ik geloof dat ze door hun manier van koersen binnenkort wedstrijden zullen winnen. Ondanks het verlies van toptalenten als Tobias Foss (Jumbo-Visma) en Andreas Leknessund (Team DSM) wordt het team jaar na jaar sterker.”


Verdienden ze dan toch geen plekje in Sporza Wielermanager? Octavian Susnea, CEO van Fan Arena, dat het bedrijf is achter Sporza Wielermanager, verklaart waarom het Noorse team niet is opgenomen: “Op het moment dat het spel gemaakt werd, was Uno-X nog maar aangekondigd voor een wedstrijd. Daarna hebben ze nog wildcards gekregen.”


Geen ego's


De Noorse opleidingsploeg staat nog aan de start in Nokere Koerse, de Bredene-Koksijde Classic, de E3 Saxo Bank Classic en de Scheldeprijs. De ervaring van ploegleider Kurt-Asle Arvesen (ex-winnaar van de E3) zal daarvoor zeker van pas komen. In deze Vlaamse koersen moet het ‘Wolfpack-principe’ hen naar succes loodsen. “Binnen de ploeg staat het team boven alles, er is geen plaats voor grote namen met ego’s”, aldus Paasche.


Na hun sterke collectieve prestatie in Kuurne-Brussel-Kuurne, hun eerste koers van het jaar nota bene, volgde de bevestiging in Le Samyn met een tweede plaats voor Rasmus Tiller als uitschieter. Het team bestaat enkel uit jonge Noorse en Deense renners, een bewuste keuze volgens Paasche: “Ze doen het stap voor stap, maar hebben wel de ambitie om de stap te zetten naar de World Tour. De tankstationketen Uno-X is een uitstekende sponsor met een krachtig kapitaal. Ze zijn dol op sport en doen er alles aan om te winnen.” Voldoende om volgend jaar wel een plekje te krijgen in de Sporza Wielermanager?

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram!

381 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page