top of page

Thomas Huyghe met knikkende stem: "Ik heb Oliver Naesen moeten verkopen"

De Sporza Wielermanager leeft in alle geledingen van onze maatschappij. Zo zijn er altijd wel verrassende spelers te vinden: Thomas Huyghe bijvoorbeeld. De voormalig DIW Sports-reporter bewees afgelopen Tour dat hij niet enkel meester van de awkwardheid is, maar ook een begenadigd wielermanager. "Ik bouw altijd een team rond Oliver Naesen", zegt hij in onze podcast Kopman.

Het leven.doc, hoofdstuk 23: Sporza Wielermanager (Bron: VRT)


Thomas Huyghe is van vele markten thuis. Hij is filmmaker, illustrator, presentator en op één na Slimste Mens ter Wereld. Maar bovenal is hij een wielermanager en een (sporadische) koersfanaat. Het leven.doc, hoofdstuk 23: Sporza Wielermanager.


"Ik volg de koers met ups en downs. Dit seizoen was een up, en dat was goed gekozen want we hebben een prachtige Tour gezien", zegt Huyghe in de voorlopig laatste aflevering van Kopman. "Een wielerkenner ben ik zeker niet. Ik hoop dat niemand zich zo noemt, behalve als je het echt bent", voegt hij eraan toe.


José De Cauwer opvolgen zit er dus niet meteen in voor Huyghe. "Tenzij ze willen verjongen bij Sporza, dan wil ik bijvoorbeeld wel in dat kadertje naast Serge Pauwels gaan zitten tijdens de Touruitzendingen. Dat vond ik altijd de meest entertainende minuten van de koers."


Hoewel de regels van de kunst affectieve keuzes afraden, is Huyghe een emotionele wielermanager. "Ik bouw altijd een team rond Oliver Naesen, mijn favoriete Belgische renner. Ik heb het geluk dat hij elk jaar een beetje goedkoper wordt zodat ik hem zeker een plekje kan geven. Mijn ploeg heet ook 'Olivier Naessens', als eerbetoon aan Oliver, omdat iedereen zijn naam altijd verkeerd schrijft", verklaart de jonge televisiemaker.Oliver als eenmansploeg


"Waarom Naesen mijn favoriete renner is? Ik ken hem persoonlijk. Eerst had ik hem ontmoet tijdens enkele interviews, maar we zijn pas echt dichter bij elkaar gekomen toen ik vorig jaar bij hem thuis taart ging bakken voor de verjaardag van José De Cauwer. We hebben toen ook samen Playstation gespeeld, dat was echt een heel leuke middag."


"Het filmpje dat we daarvan gemaakt hebben was bedoeld voor Vrede op Aarde, maar is nooit uitgezonden geweest. De bazen vonden het raar en vroegen zich af wat ik nu eigenlijk had gedaan. Ik denk dat het zelfs nooit de servers van Woestijnvis heeft verlaten."


Oliver en ik zijn pas echt naar elkaar toe gegroeid toen ik bij hem thuis taart ging bakken voor de verjaardag van José De Cauwer. Dat was echt een heel leuke middag.

Oliver Naesen reed uiteindelijk een teleurstellende Tour en gaf op in de 11e rit door ziekte. "Ik had op Oliver gerekend voor de kasseirit, maar daar moest hij de hele tijd zijn kopman helpen. Als hij zonder ploeg had gereden, had hij zeker meer opgeleverd. Misschien moet hij volgend jaar als eenmansploeg naar de Tour, hopelijk kan de organisatie wildcards uitdelen aan sympathieke renners."Lik op stuk


De geflopte Tour van zijn favoriete renner weerhield Huyghe er niet van om een mooi resultaat neer te zetten. Hij werd uiteindelijk 1283e. "Voor Parijs stond ik nog 800e. Ik had op papier uitgerekend wat ik moest doen om zo hoog mogelijk te eindigen en ik heb zelfs - mijn stem bibbert als ik het vertel - Oliver moeten verkopen, samen met Ganna. In de plaats heb ik nog Louis Meintjes en Luis Leon Sanchez gekocht, maar ik ben toch nog gezakt."


Ik wil bewijzen dat iedereen boven zichzelf kan uitstijgen in de Sporza Wielermanager.

Huyghe vindt gelukkig troost in het feit dat hij zijn vrienden en familie lik op stuk heeft gegeven in hun minicompetitie. "Iedereen beweert dat ik niets van koers ken en ze lachen me altijd uit, maar ik heb ze allemaal vernederd in de minicompetitie. Ik ben dan ook wel degelijk de persoon die laatst lacht."


Huyghe wil met zijn prestatie een mooie boodschap de wereld insturen: "Ik wil bewijzen dat iedereen het goed kan doen in de Sporza Wielermanager. Dat wil niet zeggen dat het spel om geluk draait, maar wel dat het de kans geeft aan iedereen om boven zichzelf uit te stijgen."


Die blije boodschap wil Huyghe verder verkondigen in het voorjaar. "Een ding is zeker: de ploeg van Olivier Naessens zal er weer staan in de voorjaarsklassiekers", besluit hij.


Luister hier naar de voorlopig laatste aflevering van Kopman: 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram.

632 weergaven0 opmerkingen
bottom of page