top of page

#Strive4Five

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2021

Beste Phil,


Mark Cavendish zei ooit dat het koersverloop van Milaan-Sanremo lijkt op een opera met een aanzwellend crescendo. Jouw ambities voor La Primavera gingen de voorbije weken decrescendo. In de koers tussen de twee zeeën toonden Matje, Woutje en Flip dat je al Tourwinnaar moet zijn of Mads Würtz Schmidt moet heten om de Grote Drie te verslaan.


In alle favorietenlijstjes pronken Mathieu van der Poel, Wout van Aert of Julian Alaphilippe bovenaan, ergens onderaan staat jouw naam met een sterretje of twee. Hoe schoon zou het niet zijn om Philippe Gilbert aan het illustere rijtje van de winnaars van de Vijf Monumenten toe te voegen? Wat een eer zou het zijn om jouw naam naast de iconische namen Rik van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck te zetten. De RAI zendt Milaan-Sanremo uit van start tot finish. Een ware calvarietocht die de Michel en José van Eurosport, Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon, te wachten staat. We weten allemaal, je mag nog zo passievol over koers spreken als Dirk De Wolf, zelfs de grootste koersideofiel kan geen zeven uur lang genieten van een peloton dat en masse naar het duo scherprechters Cipressa-Poggio trekt.


Daarom Phil, val aan. Speculeren in La Primavera is dodelijk. Wacht niet tot de Madonna della Guardia, wacht niet tot Matje, Woutje of Flip de boel uiteenrafelen aan de iconische serres op de flanken van de Poggio. Wacht niet tot de sprint op de Via Roma, dan eindig je sprintend vanuit het zadel op zijn Cancellara’s in het zog van een rappe man zoals Matthew Goss. Ga desnoods mee in de vroege vlucht met die Italianen van Androni Giocatalli en Bardiani. Laat ons op zijn Wim Vansevenants Vai Vai Vai schreeuwen, brullen, razen en tieren naar ons televisiescherm. Wat heb je te verliezen?


Profiteer van het favorieten-effect van de Grote Drie. Ze zullen twijfelen, naar elkaar lonken op het moment dat jij drie tanden groter schakelt om die ultieme aanval te plaatsen in de Ultimo Chilometro. Je bent een sluwe, slimme vos die zijn streken nog niet verleerd is. Een sluwe vos die nooit eerder zo gemotiveerd was. Een die nooit eerder zo naar een koers toeleefde.


Strive voor die Five, Phil.


Philippe Gilbert wil zijn vijfde monument winnen. Foto: facepeeters

147 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page