top of page

Ontdek hier hoeveel punten Pogacar, Van Aert en Van der Poel vorig jaar scoorden in de Tourmanager

Dat Pogacar de grote slokop was, wist u waarschijnlijk al. Maar wist u ook nog dat Michael Matthews als negende stond in het klassement der totale punten? En dat niet Franck Bonnamour, maar Patrick Konrad de beste witte merel was? Hier kan u zien hoeveel punten de renners scoorden in de Sporza Tourmanager van 2021.


Beste renners: Pogacar dubbelt Vingegaard


Hoeveel punten zouden drie ritten, zeventien dagen in het geel, de bollen, wit, een achtste plaats in het puntenklassement en eindwinst in deze Tour opleveren? Het juiste antwoord is 1 636 punten. Duizelingwekkende cijfers, zeker als we het vergelijken met Pogacars dichtste achtervolgers Jonas Vingegaard (852) en Mark Cavendish (770). Ondanks drie ritoverwinningen greep Wout van Aert net naast een podiumplek.


Tadej Pogacar, Mark Cavendish, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe wonnen maar liefst 11 van de 21 ritten in de vorige Tour. Dergelijke dominantie levert hen ook in de Sporza Tourmanager een top 11-plaats in het algemene klassement op. Na urenlange discussies voorafgaand aan deze Ronde van Frankrijk over het al dan niet nemen van De Grote Vijf spreken de resultaten voor zich: Ze moesten in je team.

Ontdek hier het puntentotaal van alle renners:

Puntentotaal alle renners
.xlsx
Download XLSX • 16KB

Beste koopje: Geen Vingegaard? Dan vis je achter het net.


De Tourmanager die Vingegaard vanaf het begin in zijn ploeg had, sloeg goud aan de haak. Tussen al die kleppers met hun dure prijskaartje eindigde hij tweede in de voorbije Tour. Daarmee was de Deen zonder twijfel de revelatie. Door zijn ritwinst en vierde plek in het algemene klassement verdient Ben O'Connor hier ook een vermelding.


Beste klassementsman: Pogacar laat de rest ter plaatse


Wat een Tour van Pogacar! Hij scoorde maar liefst 1 636 punten. Dat zijn er maar liefst 309 meer dan in 2020. Jonas Vingegaard, de verrassende nummer twee volgt op 784 punten van de Tourwinnaar. De jonge Deen ontbolsterde helemaal na het wegvallen van kopman Primoz Roglic, goed voor 852 punten. Richard Carapaz vervolledigt het podium in Parijs én in de Sporza Tourmanager.

Beste sprinter: Cavendish pakt er vier


Wie had dat gedacht? Mark Cavendish mocht naar huis met vier ritzeges op zak. Reken daar ook nog eens de 100 punten van de groene trui bij waardoor Jasper Philipsen, Michael Matthews en Sonny Colbrelli niet eens op de foto staan. Wout van Aert zullen we na zijn overwinning in Parijs toch maar bij de sprinters rekenen, zeker?

Beste rittenkaper: De crossers


Is Wout van Aert wel een rittenkaper? 'Het crosserke' mocht naar huis met drie ritzeges in de koffer. Een bergrit, een tijdrit en een sprintetappe leveren hem 656 punten op. Zijn eeuwige rivaal bleef slechts een dikke week in de Tour, toch deden er slechts negen renners beter. Hoed af, voor beide heren.

Beste witte merel: Patrick Konrad vloog


Hoelang bent u wel niet aan het zoeken naar die ene dark horse die niemand heeft? Ongetwijfeld hebt u Patrick Konrad ook dit jaar weer overwogen. De sterke Oostenrijker won vorig jaar de rit naar Saint-Gaudens en op weg naar Quillan moest hij alleen Bauke Mollema laten voorgaan. Le Tour de Bonnamour mocht er ook wezen. De Franse rasaanvaller reed in bijna elke etappe in beeld en werd daarvoor beloond met de superstrijdlust...en dat levert dit jaar wél punten op in de Sporza Tourmanager. 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. En vergeet je niet in te schrijven in onze minicompetitie!

8.440 weergaven2 opmerkingen
bottom of page