top of page

De GOAT, een godenkind en grote onbekenden: deze middenvelders zijn een must-have

Middenvelders zijn pure puntenpakkers, maar wel dure vogels. In dit artikel vatten we de tien beste keuzes op het middenveld samen. Neymar en Messi waren evidente keuzes, maar dat er een Arabier, een Tunesiër en zelfs een Qatari in dit lijstje staan had u ongetwijfeld niet verwacht.


LEES OOK. Ontdek hier onze tips voor de verdedigers in de Sporza WK Manager


Profiel


Het was toch wel even schrikken toen we de optie ‘middenvelders’ openden. Lionel Messi en Neymar werden niet als aanvallers geklasseerd. Twee absolute doelpuntenmachines die bij iedere Sporza-bondscoach ongetwijfeld als eerste op het bord stonden. De PSG-ploegmaten hebben het ideale profiel voor een middenvelder in een fantasy voetbalspel. Doelpuntenmachines, assistenkoningen én specialisten in stilstaande fases. Vooral dat laatste is een cruciale kwaliteit om ons als middenvelder te overtuigen.

Pronkt Lionel Messi op zijn laatste WK eindelijk met het allerhoogste? Foto: AFP


8,5-11M


Wereldkampioen zullen we waarschijnlijk niet worden, maar met Kevin De Bruyne (11M) hebben we wel de beste middenvelder ter wereld in onze ploeg. De middenvelder van Manchester City scheert ook dit seizoen weer hoge toppen. Bij het ingaan van de WK-break is hij met drie doelpunten en negen assists de op een na beste middenvelder in de Fantasy Premier League.


Van de beste in de Premier League naar de beste van de wereld. Of liever, de voormalige beste van de wereld. Na een moeilijk debuutseizoen voelt Lionel Messi (11M) zich helemaal thuis in Parijs. In 18 wedstrijden voor PSG was de 35-jarige veteraan al goed voor 12 doelpunten en 14 assists. Dat zijn opnieuw ‘Messiaanse’ cijfers. Ook bij de nationale ploeg speelt Messi beter dan ooit. In het kalenderjaar 2022 scoorde hij al tien keer en gaf hij twee assists in zes wedstrijden. In Argentinië worden ze stilaan zot. Maar geef nu zelf toe: de ‘GOAT’ die afscheid neemt met de wereldbeker in zijn handen. Hoe schoon zou dat wel niet zijn?


Op de steun van zijn maatje Neymar (11M) moet Messi niet rekenen. De Brazilanen zullen hun eeuwige aartsrivaal niets gunnen en rekenen op hun sterspeler om de mundial mee naar huis te brengen. Met 11 goals en 9 assists lijkt de PSG-aanvaller alvast in bloedvorm. Ook bij de Selecao trekt Neymar zijn vorm gewoon door met 7 goals en 6 assists in de laatste tien wedstrijden. Waanzinnige cijfers.


LEES OOK. Ontdek hier onze tips voor de doelmannen in de Sporza WK Manager

Schenkt godenkind Neymar de Goddelijke Kanaries na 20 jaar weer de wereldtitel? Foto: Getty Images


6-8M

Zijn positie maakt Steven Bergwijn (8M) een van de beste opties op het middenveld. Bij Oranje speelt de Ajacied mee in de spits naast Memphis Depay. In zijn laatste 6 wedstrijden voor de nationale ploeg scoorde hij 5 keer en gaf hij 1 assist in wedstrijden tegen onder meer onze Rode Duivels, Duitsland, Denemarken en Polen. Prima optie om Depay – die waarschijnlijk op de bank start - te vervangen in de eerste wedstrijd tegen Senegal.


Het Duits toptalent Jamal Musiala (8M) begint volgende week aan zijn eerste wereldbeker. De 19-jarige aanvallende middenvelder krijgt allicht zijn kans in de basis bij Die Mannschaft door zijn uitstekende prestaties in de Bundesliga. Met 9 goals en 5 assists in 13-Bundesliga-wedstrijden wordt hij getipt als een van de revelaties voor het toernooi.


Offensieve weelde genoeg bij de Brazilië. Neymar wordt er omringd door Richarlison, Jesus, Bruno Guimaraes, Antony, Martinelli, Pedro, Vinicius én Raphina (8M). Die laatste is niet de grootste naam uit het rijtje, maar kan wel fraaie statistieken voorleggen. De winger kwam slechts elf keer in actie voor de Selecao, maar scoorde daarin wel al 4 keer en deelde 5 assists uit. Kreeg ook in tien van de elf wedstrijden een basisplaats. Flinke optie om de aanvallende kracht van Brazilië op te vangen.


Ivan Perisic (7.5M) is waarschijnlijk de meest verrassende naam in dit lijstje. De ex-speler van Club Brugge en Roeselare speelt nog altijd een belangrijke rol bij de Kroatische ploeg, maar staat vooral bekend als een echte toernooispeler. Hij scoorde vorige zomer 2 keer op het EK en gaf 1 assist, loodste Kroatië in 2018 naar de finale van de wereldbeker met 3 doelpunten en 1 assist en scoorde ook op het EK 2016 en WK 2014 twee keer.


Jamal Musiala wordt door kenners getipt als dé revelatie van de wereldbeker. Foto: Getty Images


4-5,5M


Soms is het gewoon belangrijk om een bankzitter in je ploeg te hebben die zeker is van een basisplaats. Salem Al-Dawsari (4.0M) stond waarschijnlijk niet op je verlanglijstje, maar is wel het overwegen waard. Voor slechts 4 miljoen heb je een basisspeler bij zijn land, die geen extra budget inneemt. Bovendien slikte Saoedi-Arabië in zijn laatste elf wedstrijden nooit meer dan één tegengoal.


Tegendoelpunten zal Qatar op het WK in eigen land allicht wel slikken, maar voor doelpunten moeten we bij Akrem Afif (4.0M) zijn. De Qatarese spits doet wellicht nog een belletje rinkelen bij de Belgische voetballiefhebber, want hij kwam in het verleden nog uit voor Eupen. Met 21 doelpunten en 30 assists in 76 wedstrijden, de beste optie bij Qatar. Ook belangrijk: Afif is de vaste penaltynemer.


Whabi Khazri (4.5M) scoorde op het WK 2018 nog tegen de Belgen. De Tunesiër staat in de WK Manager bij de middenvelders, maar speelt bij de nationale ploeg mee in de spits. Alleen al daarom is hij het overwegen waard. Neemt naast de strafschoppen, ook nog de vrije trappen en corners voor zijn rekening. Enig minpuntje: lijkt op zijn 31ste niet meer helemaal zeker van zijn basisplaats.

 

Schrijf je zeker in voor onze minicompetitie van de Sporza WK-manager via deze link.

1.777 weergaven0 opmerkingen
bottom of page