top of page

"Aurélien Paret-Peintre wordt de populairste renner, Valentin de minste. Tenzij u ze ook omwisselt"

De Sporza Tourmanager staat eindelijk online. Onze man doorspitte meteen de ellenlange rennerslijst en werd zwaar verrast. Drie belangrijke conclusies voor je Tourmanager-ploegje na de bekendmaking van de rennerswaardes.


1. Vergeet de G5


De Grote Vijf bestaan niet meer. Vorig jaar staken Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe duidelijk boven de rest uit in prijs. De wereldkampioen zal – als hij effectief aan de start verschijnt - slechts 8 miljoen kosten. Jonas Vingegaard lijkt zijn plek ingenomen te hebben, de tweede van de vorige Tour is samen met Fabio Jakobsen the best of the rest.


Julian Alaphilippe in zijn gele trui. Foto: AFP


2. Diamantjes van 3M


Ik schrok toch even bij de 3 miljoentjes, wat een weelde! Vergeet de tijd dat je ploeg opgevuld moest worden met een onbekende Fransman die ‘zich wil tonen’ of de Kazachse diamant die 18de eindigde in de Ronde van Slovenië. In deze editie heb je met onder meer Quinn, Reichenbach, Polanc en Mühlberger échte kandidaat-ritwinnaars. Het scoutingswerk in deze prijscategorie wordt dus nog crucialer.


Sébastien Reichenbach, een mogelijke dark horse. Foto: Cor Vos


3. Valentin en Aurélien


Aurélien en Valentin Paret-Peintre. De toekenner van de rennerswaardes moet erg onder de indruk geweest zijn van hun prachtige namen. Ik veronderstel toch dat Aurélien (nu 3M) per ongeluk omgewisseld is met Valentin (nu 4M). Die laatste heeft nog geen enkele profoverwinning op zijn erelijst, die eerste eindigde vorig jaar nog 15de in het algemeen klassement van de Tour. Kleine voorspelling: Aurélien zal een van de populairste renners van het spel worden, Valentin een van de minst populaire. Tenzij u ze ook omwisselt natuurlijk.


Aurélien Paret-Peintre of Valentin? Foto: Belga

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. En vergeet je niet in te schrijven in onze minicompetitie!

7.002 weergaven0 opmerkingen
bottom of page