top of page

Vijf conclusies na Kuurne-Brussel-Kuurne

Het openingsweekend is weer voorbij. De Omloop Het Nieuwsblad bracht gisteren niet het verhoopte spektakel, Kuurne-Brussel-Kuurne vandaag wel. Dit is wat je moet onthouden van de tweede voorjaarsklassieker.

Mads Pedersen won de sprint van een uitgedunde groep (Foto Trek-Segafredo)


1. Deceuninck-Quick-Step is niet ongenaakbaar

Een negende plaats voor Van Lerberghe (4,5m), meer zat er vandaag niet in voor The Wolfpack. Een teleurstellend resultaat na hun mooie overwinning in de Omloop van gisteren. Met de winnaar van vorig jaar Asgreen (8m) en een topsprinter als Hodeg (4,5m) in de rangen, hadden we op meer gehoopt van Patrick Lefevere zijn mannen. Goed nieuws dus voor de andere ploegen, zelfs de sterkste ploeg van het peloton kent ooit een mindere dag.

2. MVDP is de MVP

De prijs voor ‘man van de match’ gaat ongetwijfeld naar Mathieu van der Poel. ‘Een ingeving van het moment’, zo beschrijft Van der Poel (13,5m) zijn aanval op 80km van de meet. Als de Nederlander beslist om aan te vallen, valt er meestal weinig tegen te doen. Een achtervolgende groep met sterke mannen als Van Avermaet (9m), Asgreen (8m) en Naesen (9m) moest alles uit de kast halen om de Nederlander en zijn metgezellen terug te halen. De aanval strandde pas op een paar kilometer van de streep. Net niet dus voor Mathieu. Maar als liefhebber van de koers willen we Van der Poel wel bedanken voor de nodige spanning die hij ons geschonken heeft. Komende dinsdag staat hij alweer aan de start van de GP Samyn. De tegenstanders zullen ongetwijfeld vloeken dat ‘Matje’ deze koers aan zijn programma heeft toegevoegd.Opvallend: wie dacht dat Mathieu Van der Poel het enige beest in koers was, had het mis. Op een bepaald moment kwam er een hond het parcours op gelopen. Het baasje kon de snedige aanval van haar huisdier net op tijd neutraliseren en voorkwam zo erger. Eind goed, al goed.

3. Schrijf Pidcock maar op voor de Strade

De jonge Brit heeft zijn openingsweekend allesbehalve gemist. Tijdens de Omloop gaf Pidcock (5,5m) al een sterke indruk, ondanks dat hij op een 55ste plaats finishte. In Kuurne-Brussel-Kuurne sprintte hij toch mooi naar een 3e plaats. Nochtans zei Pidcock dat hij vandaag ‘slechtere benen’ had dan in de Omloop. Dat belooft! De volgende koers op zijn planning is de Strade Bianche volgende week zaterdag. Een wedstrijd die volgens ons op zijn lijf geschreven is. Een steile aankomst in Siena, ‘maar’ 184 kilometer lang en 11 onverharde stroken spelen in het voordeel van de lichtgewicht van Ineos. Ook de voorspelde regen in Toscane biedt mooie perspectieven voor de ‘veldrijder en mountainbiker’ Pidcock.

4. Teuns is dik in orde

Twijfel er niet aan, Dylan Teuns (8m) heeft al een goede vorm te pakken. De scorebordjournalisten verklaren ons ongetwijfeld zot met ‘slechts’ een 40ste plaats in de Omloop en een 30ste plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar de beelden van KBK geven ons gelijk, Teuns toonde zich wel degelijk. Enkel in de finale sprint moest Teuns afhaken. Nog geen punten dus voor hem op Wielermanager, maar vergis u niet, Teuns zal in de komende koersen zeker nog punten scoren.

5. ‘Trek’ nooit conclusies na de Omloop

Hoera… We hebben Trek gevonden! Na de Omloop waren we even in paniek en vreesden we het ergste. Nergens voor nodig zo blijkt. Je hoeft niet altijd zelf koers te maken, gewoon simpel volgen loont soms ook. Pas in volle finale kregen we de Deen Mads Pedersen (10m) voor het eerst vol op ons beeld te zien. Hij maakte de sprint vervolgens ook nog mooi af mét dank aan trouwe lead-out Jasper Stuyven (9m). Na een valse start heeft Trek zijn revanche dus al meteen te pakken. En Jasper, altijd welkom in de redactie van de Lead-Out!


__________________________________________________________________________________


Blijf up-to-date van al het nieuws in wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram!379 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page