top of page

Twee leeuwen, één kanarie en een witte adelaar: deze aanvallers zijn goalgetters pur sang

Tshabalalaaaa…..scoren op een WK kan zowel spelers als WK managers eeuwige roem opleveren. Het Noorse fenomeen Haaland blijft thuis en dus is het aan andere spitsen om te shinen. Denk goed na over je aanvallers of lees onze tips.


LEES OOK. Ontdek hier onze tips voor de middenvelders in de Sporza WK Manager


Profiel


Scorend vermogen op je middenveld levert je in de WK Manager veel punten op. Doelpunten van aanvallers zijn "maar" 4 punten waard. De opdracht is dus duidelijk: kies voor rasechte doelpuntenmachines. Een spits die goed bij schot is, kan je zo toch heel wat punten opleveren. De toekomstige Golden Boot in je team is geen overbodige luxe. De echte grote namen kosten natuurlijk wel een aardige cent. Heb je al veel te veel geld uitgegeven aan je middenvelders? Scrol dan wat verder door, want ook in de lagere prijsklassen zitten heel wat goalgetters.

Harry Kane werd op het vorige WK topschutter met 6 goals. Foto: Photo News


9-11M


De Golden Boot van 2018, Harry Kane (11M), heeft een prijskaartje van 11 miljoen. Veel geld, maar natuurlijk wel een garantie op goals. Dit seizoen legde hij er al 12 in het mandje op een totaal van 15 wedstrijden bij Tottenham. Bij de nationale ploeg loopt het dit seizoen wat stroever, maar iemand van zijn kaliber zal er op een groot toernooi sowieso staan. Bovendien is Kane dit WK op recordjacht. Drie goals en hij steekt Wayne Rooney voorbij als topschutter aller tijden voor Engeland. Met Iran, de Verenigde Staten en Wales in de groep lijkt ons dat zeker haalbaar.


Regerend wereldkampioen Frankrijk kan met namen als Benzema, Giroud, Griezmann en Mbappé op heel wat aanvallend geweld rekenen. Heel je aanval opvullen met Fransen lijkt ons niet de ideale optie en dus raden we jullie vooral Kylian Mbappé (11M) aan. Veel geld alweer, maar de jonge Fransman staat dan ook garant voor heel wat doelpunten én misschien zelfs enkele assists aan het adres van Gouden Bal-winnaar Benzema. Bij PSG zit Kylian aan 12 goals en 2 assists in 14 wedstrijden…in bloedvorm dus.

Kylian Mbappé was in Rusland goed voor 4 goals en 1 assist. Foto: Getty Images


Een lijstje doelpuntenmachines zonder Robert Lewandowski (10M)? Onmogelijk. Met tegenstanders als Mexico en Argentinië zal Polen zijn tenen mogen uitkuisen om de groepsfase te overleven. Hiervoor kijken ze vooral in de richting van hun diepe spits om hopelijk minstens één goal meer te scoren dan hun tegenstanders. Lewangoalski maakte dit seizoen al het mooie weer bij FC Barcelona. Na jaren in Duitsland weet hij ook in Spanje het doel staan met 13 goals in 14 wedstrijden.


7-8,5M


Vroeg er iemand naar een man in vorm bij zijn nationale ploeg? Eén naam: Richarlison (8,5M). De Braziliaan kon zich nog niet meteen, mede door blessure, tot vaste waarde ontpoppen bij Tottenham. Bij de Goddelijke Kanaries is het een heel ander verhaal. In zijn laatste zes wedstrijden met de nationale ploeg was hij goed voor 7 goals en 2 assists. Brazilië zou bovendien wel eens ver kunnen geraken op dit toernooi en dus heeft Richarlison heel wat ruimte om zijn statistieken verder aan te dikken.


Nog een topfavoriet voor de wereldtitel is het Argentinië van Lionel Messi. La Albiceleste doet het altijd goed op een WK en ook dit jaar lijkt dat niet anders te zijn. Met een ijzersterke selectie zakken de mannen van bondscoach Scaloni af naar Qatar en daar kan hun spits, Lautaro Martinez (8M), wel eens mee de vruchten van plukken. De wederhelft van Lukaku bij Inter kan alvast op een Messi in topvorm rekenen als ideale aangever. In de Serie A is Lautaro goed aan zijn seizoen begonnen met 7 goals en 4 assists in 14 wedstrijden.


De kans dat Servië de finale haalt, is dan weer quasi onbestaande. Al hebben ze daar met Aleksander Mitrovic (7,5M) wel een garantie op doelpunten lopen. De ex-speler van RSC Anderlecht laat dit seizoen zien dat hij ook op het hoogste toneel een neus voor goals heeft. In een groep met Brazilië, Zwitserland en Kameroen zal hij het niet makkelijk krijgen, maar de laatste wedstrijden met Servië tonen aan dat Mitrogol met stevig buskruit in de benen naar Qatar trekt.

Mitrovic kopte Servië met een rake kopbal tegen Portugal naar het WK. Foto: Reuters.


4-6,5M


Of wat dacht u van de topschutter op de recente Africa Cup? Vincent Aboubakar (5M) haalde net niet de finale met Kameroen, maar liet daar wel 8 keer de netten trillen. De tegenstand op het WK in Qatar zal van een ander kaliber zijn, maar tegen Servië en Zwitserland moet er toch zeker iets mogelijk zijn voor De Ontembare Leeuwen.


Almoez Ali (4M) werd geboren in Soedan, maar trekt straks weer het truitje van gastland Qatar aan op het WK. In 2019 schoot hij Qatar met een fabelachtige omhaal richting eindwinst op de Azië Cup. Dit jaar was Ali al goed voor 2 goals en 2 assits in de Aziatische en Australische Champions League met zijn Qatarese club Al-Duhail.


Qatar trapt morgen het WK op gang tegen Ecuador. Bij het Zuid-Amerikaans land loopt ene E. Valencia (4,5M) in de spits. Sterk met de kop, positioneel uitstekend en een gouden rechtervoet. In Turkije zit de 33-jarige spits bij zijn club Fenerbahçe al aan 13 goals en 4 assists in 12 wedstrijden. Op het WK in Brazilië geraakte Ecuador niet verder dan de groepsfase en toch was Valencia er goed voor 3 doelpunten. Doet hij deze keer nog beter?

Enner Valencia is topschutter aller tijden bij Ecuador met 35 treffers. Foto: API

 

Schrijf je zeker in voor onze minicompetitie van de Sporza WK-manager via deze link.

1.214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page