top of page

Onze sterren voor de Ronde van Vlaanderen: Geen drie, maar één absolute topfavoriet

Eindelijk is daar weer Vlaanderens Mooiste! Deze hoogdag werd aangekondigd als het eerste grote duel tussen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Helaas strooide een stom virusje roet in het eten. Geen Wout van Aert, een topfavoriet minder. Een flinke aderlating die, volgens ons, de kansen van zijn eeuwige rivaal alleen maar doen stijgen.


***

Wie had dat een paar maanden geleden gedacht? Mathieu van der Poel die onze topfavoriet is in de Ronde van Vlaanderen! Zijn rugproblemen lijken definitief van de baan, dat mochten Tom Pidcock en co aan den lijve ondervinden in Dwars door Vlaanderen. Toch was de Nederlander nog niet overtuigd van zijn goede benen. “Ik zal in de Ronde nog beter moeten zijn om met de besten te wedijveren”, vertelde hij na zijn zege. Bewijs dat maar, Mathieu!


Kasper Asgreen en Mathieu van der Poel vochten hun duel vorig jaar uit op de Paterberg. (Foto: Gruber & Ramon)


**

Bij zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen krijgt Tadej Pogacar twee sterren van onze redactie. Het selectieve parcours en de snelle opeenvolging van hellingen in de finale moet in zijn kaarten spelen. Na Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije zou de Ronde al het derde monument zijn dat Pogacar in minder dan een jaar weet te winnen.


Jezelf opvolgen in de Ronde van Vlaanderen, een loodzware opdracht. In het recente verleden wisten enkel Tom Boonen, Fabian Cancellara en Stijn Devolder dat klaar te spelen. Kasper Asgreen heeft altijd verteld dat hij na zijn coronabesmetting in topvorm aan de start van de Ronde hoopte te verschijnen. Die topvorm lijkt hij nu te pakken te hebben. Op de Vlaamse hellingen leek de sterke Deen bijna de enige die het achterwiel van Wout van Aert van dichtbij kon zien. Genoeg voor een tweede overwinning op rij?


Tadej Pogacar in actie tijdens de verkenning van de Ronde. (Foto: AFP)


*

Vele wielermanager zullen afgelopen woensdag gevloekt hebben toen Tom Pidcock plots weer zijn goede benen gevonden leek te hebben. Na Sonny Colbrelli is de Brit namelijk de populairste renner om uit je ploeg te transfereren. Logisch, want sinds het maagvirus de kop opstak reed de wereldkampioen veldrijden ‘geen platte prijs’ meer…tot afgelopen woensdag. In Dwars door Vlaanderen leek de Brit plots zijn goede vorm opnieuw te pakken te hebben. Net op tijd voor de Ronde van Vlaanderen dus.Tiesj Benoot die tot het kransje topfavorieten behoort voor de Ronde van Vlaanderen. Wie had dat enkele maanden geleden kunnen voorspellen? De Gentenaar weet de Vlaamse hellingen en kasseien beter dan ooit te verteren. Zelfs een tuimelperte in de Strade Bianche kon zijn stijgende vormcurve niet breken. In Dwars door Vlaanderen was Benoot misschien wel de sterkste renner in koers. Als hij zondag met diezelfde benen aan de start verschijnt, kan hij wel eens raak treffen.Naast Benoot zien we bij Jumbo-Visma nog een andere kandidaat-winnaar: Christophe Laporte. De Fransman is de chouchou van ons redactielid Gilles Liesenborghs die in onze podcast Kopman zelfs vertelde de fanclub ‘Christ hop hop Laporte’ te willen oprichten na zijn sterk voorjaar. Volgens ons zou de Ronde van Vlaanderen wel eens de kers op de taart kunnen zijn, zeker met de afwezigheid van Wout van Aert.


Kan Tiesj Benoot de rol van Wout van Aert overnemen bij Jumbo-Visma? (Foto: Belga)


Joker


Of hij nu met of zonder dropper post van start gaat, Matej Mohoric is onze joker voor de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen wist een vervolg te breien aan zijn knappe voorjaar na zijn zege in Milaan-Sanremo. Zowel in de E3 (vierde) als in Gent-Wevelgem (negende) wist hij zich bij de eerste tien te plaatsen. Wij denken dat een zwaardere én langere koers hem nog beter moet liggen.

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of beluister onze podcast Kopman in samenwerking met Sporza!

932 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page