top of page

Onze experts over de opgave van Evenepoel: "Risico om te wachten kan lonen"

De opgave van Remco Evenepoel zorgde voor een bom in de Sporza Giromanager. Terwijl iedereen al aan Geraint Thomas en/of Tao Geoghegan Hart denkt, proberen wij het hoofd koel te houden. Dit is onze mening over het al dan niet transfereren van Remco Evenepoel.


LEES OOK. Tussentijdse balans: zo scoren de renners in de Giromanager na de eerste week


Karel Naulaers: "Afwachten kan veel punten opleveren"


"Evenepoel gaat eruit voor Thomas. Dat is voor mij een zekerheid. Wat ik met Ganna ga doen, weet ik nog niet. Ik denk eraan die transfer nog even uit te stellen. Het coronaspook is terug in het peloton, Evenepoel zal zeker niet de laatste zijn die tot een exit wordt gedwongen door het beestje. Nu afwachten kan aan de eindmeet veel punten opleveren."


Pierre Hulpiau: "Probeer de verleiding te weerstaan"


"Met het vrijgekomen budget van Remco kan je zowat elke klassementsrenner in je team transfereren. Toch lijkt een directe transfer niet de beste oplossing te zijn. Probeer nog even om de verleiding van een Hart of Thomas te weerstaan…of toch voor even. Week 1 van de Giro heeft ons nog niet veel duidelijkheid geschept over de waardeverhoudingen en ook week 2 zal ons op het eerste zicht niet veel wijzer maken, op rit 13 na misschien. De klassementsmannen zullen zich vooral sparen met het oog op de loodzware laatste week."


"Een directe transfer lijkt niet de beste oplossing te zijn"

"Ook Covid kan de komende week nog heel wat grote namen uitschakelen, waardoor je voor de grote transfers toch best even wacht tot de laatste week. Extra tip. Ben je net als mij vol voor een plan-Ganna gegaan? Dan is de kans groot dat je nog een achterstand moet goedmaken op je naaste concurrenten. Durf in dat geval wel een extra risico te nemen deze week. Heb je nog geen Kämna, Vine, Carthy of Matthews…dan is dit misschien wel het moment. Ook als je een sterke renner op het oog hebt voor de bergtrui of de puntentrui, sla je best nu al je slag. De kans is groot dat je zo de komende ritten al heel wat punten kan rapen. Remco kan je dan nog altijd opsparen voor een extra klassementsman in week 3."


Matthijs Scheelen: "Thomas en/of Hart lijken noodzakelijk"


"Door Covid zijn er geen zekerheden meer, maar het lijkt noodzakelijk om Thomas of Hart - afhankelijk van wie je al hebt en niet hebt - in te brengen. Vlasov, Kamna of Carthy behoren ook tot de mogelijkheden. Een klassementsman voor een klassementsman met andere woorden."


"Enige bedenking: Als iedereen een klassementsman voor een klassementsman (lees: Thomas voor Evenepoel in veel gevallen) inwisselt, dan is de kans groot dat je geen punten goedmaakt of uitloopt. Ik heb bijvoorbeeld nu voorlopig al 7 van de eerste 12 renners in het algemeen klassement en vraag me af of nog een extra klassementsman in dit stadium van de Giro wel een goed idee is. Misschien leveren types als Milan (gaat voor puntentrui en sprintetappes) en Pinot (gaat voor bergtrui en ritten) in eerste instantie meer op?"


"Er komen nog een drietal sprintetappes aan, in bergetappes zullen de vluchten meermaals voorop blijven en winnaars van de nevenklassementen verdienen op het einde van de Giro evenveel punten als de tiende in het eindklassement. Mooi meegenomen, zeker als je weet dat je met de andere 2 of 3 transfers nog altijd klassementsmannen kunt halen..."


LEES OOK. Giromanager als experiment voor de Tour: hoe ver reikt een ploeg zonder middenveld?Brett Luijs: "Neem risico om te wachten"


"Bij de samenstelling van mijn ploeg, had ik al rekening gehouden met een soortgelijk scenario. Ik koos bewust voor heel weinig klassementsmannen (3 à 4) omdat het risico om de foute keuze te maken me te groot leek. Door de opgave van Evenepoel zit ik nu wel echt met een groot gebrek aan klassementsmannen, toch ga ik wellicht het risico nemen om te wachten tot de loodzware slotweek met mijn transfers.”


“De eerstvolgende clash tussen de klassementsmannen zal pas plaatsvinden in de zestiende etappe, op dinsdag 23 mei. Het lijkt me dan ook dat je het risico kan nemen om te wachten met transfers, zeker gezien het risico op corona en valpartijen van andere toppers in het klassement."


"Het is te voorbarig om conclusies te trekken uit twee tijdritten en een heuveletappe"

“Thomas en Hart lijken tot nu toe dan wel de beste keuzes, maar dan baseren we ons enkel en alleen op de tijdritten en de heuveletappe van zaterdag. In het hooggebergte is er nog geen enkele rit geweest waarin de beste klassementsmannen zich konden onderscheiden van elkaar. Ik hoop alvast dat ze daar nu ook nog een weekje mee wachten...”


Gilles Liesenborghs: "Niet twijfelen over Thomas"


We kennen de waardeverhoudingen tussen de klassementsmannen nog niet echt, maar één zaak is voor mij wel al vrij duidelijk: Thomas is in orde. Bij hem is het normaal alles of niks en deze keer is het duidelijk niet niks. Ook Hart toont zich voorlopig, maar over hem blijf ik wat sceptisch. Thomas heeft hier echt naar toe gepiekt, Hart is al vier maand aan het pieken, zo lijkt het.


Heb je Thomas nog niet, dan zou ik daar dus toch niet te lang over twijfelen. Heb je hem wel al, kan je er voor kiezen om nog heel eventjes af te wachten. Ik hou bijvoorbeeld nauwlettend in de gaten wat Jay Vine nog kan. Ook Vlasov lijkt voorlopig beter dan initieel gedacht.


Persoonlijk heb ik Thomas al ingebracht voor Ganna, waardoor ik nu zeven klassementsmannen tel, exclusief Evenepoel. Ik denk daarom dat ik het me kan permitteren om één transfer aan een ander type renner te spenderen. En dan denk ik dat Jonathan Milan in totaal nog de grootste zekerheid is op punten. Er zijn nog 3 à 4 ritten waarin hij punten kan rapen. Met Milan, Pedersen, Groves en Matthews in mijn team ben ik dan ook in één klap zeker van die puntentrui. In het ideale scenario kan ik tijdens de laatste week dan nog de twee minste van die vier ruilen voor twee extra klassementsmannen.


LEES OOK. OVERZICHT. Dit zijn de populairste renners in de Sporza Giromanager

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws in Sporza Wielermanagerland via Facebook, Twitter en Instagram. Of stel je vraag aan andere Wielermanagers op ons Forum!

4.047 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page